Thursday, 20 June 2013

WAARSCHUWING - Banff en omgeving afgesloten door mudslides


WAARSCHUWING!!!

Ik zag vandaag (20 juni 2013) op het nieuws dat er hevige regenval is in Canmore, Banff en andere gedeeltes van zuid Alberta waardoor Highway 1 (Trans-Canada Highway) afgesloten is in beide richtingen.  Vandaar deze waarschuwing voor diegene die nog die kant uitgaan in de komende dagen.  

Highway 1 en Highway 1a in de omgeving van Canmore & Banff is gesloten wegens hevige regen en mudslides.  Ook de snelweg door Kootenay NP is afgesloten (Invermere, Radium Hot Springs richting Golden) en Highway 93 tussen Lake Louise en Jasper is ook afgesloten.  Hier zijn een paar websites met de recente road conditions: http://511.alberta.ca/, http://www.amaroadreports.ca/, http://www.drivebc.ca.  Een Nederlands koppel is op dit moment in Banff en ze kunnen nergens naartoe.  In het Visitor Centrum zeggen ze dat het nog wel zo'n 3 dagen kan duren.

Voor een reportage met foto's en video's kunnen jullie hier eens kijken: http://news.nationalpost.com/2013/06/20/pictures-and-videos-of-massive-flooding-in-canmore-and-southern-alberta/

 

Het volgende berichtje komt er binnekort aan met deel 2 van leuke plekjes om te bezoeken in Greater Vancouver!

No comments:

Post a Comment