Route Deel 3: Jasper - Lake Louise - Field


Route Beschrijving Vervolg:

Deel 3: Route Jasper - Lake Louise - Field:*Dag 12: Bezoek aan Jasper en omgeving

Vandaag zou ik Jasper en zijn omgeving bezoeken. Vertrek ’s morgens op tijd (rond 8u30-9u of zelfs vroeger, dat moeten jullie zelf kiezen natuurlijk). Begin misschien met een bezoekje aan Mount Edith Cavell. Vanuit Jasper is het 29km tot aan Mount Edith Cavell. Dus je gaat richting Lake Louise ten zuiden van Jasper de Highway 93A op en draait af op de Cavell Road...er staat een bord aangegeven langs de weg. De Cavell Road is 14.5km lang en nogal hobbelig en oneven. De Cavell Road is een bedekte weg, maar sommige secties zijn wat ruwer met opgebroken wegdek.  Blijkbaar is het tegenwoordig een goede weg zonder veel hobbeligheden en oneven stukken...dat heb ik mij laten vertellen door mensen die er recent geweest zijn!  Er zijn ook verschillende scherpe bochten die voor campers en bussen langer dan 7 meter (22 feet) bijna onmogelijk zijn om rond te manoeuvreren. Dus zolang je camper korter is dan deze is het geen probleem. Doe het gewoon rustig aan en je geraakt er wel. Misschien dat je best 's morgens vroeg of later in de namiddag gaat, want dan zijn er niet zoveel toeristen aanwezig.

Wij waren de laatste keer daar in het midden van juli en waren om 9u 's morgens al aan Mt. Edith Cavell. Er waren nog niet zoveel mensen daar, maar tegen dat we terug gingen (rond 10u30-11u00) was de parking vol!  Langs de Cavell Road zijn er hier en daar stop plaatsen voorzien waar je kan genieten van mooie zichten over de bergen en de vallei. Het is zeker wel de moeite waard om hier en daar eens te stoppen. Er is ook een plaats waar je kan stoppen om Cavell Lake te bezichtigen, maar het staat niet aangegeven waar je juist moet stoppen. Als je de Cavell Road volgt kijk dan uit voor de Astoria River/Tonquin Valley trailhead parking, wat aan de rechterkant ligt tegenover het Cavell Hostel (jeugdherberg). Van hieruit wandel je een 300m naar benenden tot aan de voetbrug en hier heb je prachtige zichten over Cavell Lake.  Deze plek wordt door vele toeristen gemist, maar het echt wel de moeite voor een paar mooie foto's te nemen!

Na Cavell Lake volg je de rest van de Cavell Road tot aan de parking. Eens aan de parking aangekomen kan je de Path of the Glacier Loop doen of de Cavell Meadows Loop. Beiden zijn mooie wandelingen. De Path of the Glacier Loop is 1.6km lang en is een mooi wandelpad dat je tot aan de voet van een gletsjer brengt met klein meertje van smeltwater en ijsrotsen. Neem een jas mee want het kan hier goed waaien en vrij koud zijn (ook op een warme zomerdag). Voor deze wandeling kan je best 1 tot 2 uren uitstrekken afhangende hoelang je overal rond kijkt.

Als je echt een goede wandelaar bent en de hele dag tijd hebt dan kan je ook de Cavell Meadows Loop doen. Deze wandel tocht is een 8km en neemt een 6 tot 8 uren in beslag en best te doen tussen juni en september. In andere maanden kan het er nog wat te glad en modderig zijn. Vraag het even na in het visitor centrum hoe de trails zijn, die weten daar wel een antwoordt op te geven. Het pad is goed aangegeven, maar sommige delen zijn wel goed klimmen. Dus wees er op voorbereidt als je zo'n wandelroute wil gaan doen.

Ik zou zeggen dat je tegen 11u-12u hier weg bent. Daarna zou ik terug richting Jasper gaan, misschien wat lunchen en daarna kan je de Jasper Tramway (een gondola) nemen naar de top van de Whistlers Mountain. Zeker doen op een heldere dag, dan is het ook echt wel de moeite. Van hier boven zijn er mooie zichten op Jasper, de meren en de bergen.Ik zou dan naar Jasper dorp gaan om avond te eten ofwel dat jullie avond eten op jullie verblijfplaats, de keuze is aan jullie natuurlijk. Ik zou in elk geval ’s avonds richting Jasper town gaan en een reservatie maken voor de Maligne Lake Boat Cruise voor de dag erna (als jullie deze willen gaan doen tenminste). Het is wel wat duur, maar echt wel de moeite waard om te doen, vind ik toch! En hoe vroeger je het boekt hoe meer keuze je hebt om een uur te kiezen voor jullie boot toch. Als het mogelijk is zou ik een reservatie maken voor de late namiddag (15u - 16u). Waarom ik dit voorstel is omdat dan de zon achter je staat als je naar Spirit Island kijkt. 's Morgens heb je de zon recht tegen je aan en dat is niet ideaal voor foto's! Wij vonden deze trip wel echt te moeite waard en hebben er al enkele keren van genoten...zo goed vonden wij het en ik zou het zo weer opnieuw doen!
 

Na het avond eten is er nog tijd om het een of het ander te bezichtigen, want in Jasper is het licht tot na 22u in juli. Ik zou dan vanuit Jasper town naar Pyramid Lake gaan, wat maar een 7km van Jasper zelf is ten noordoosten van Jasper townsite zelf. Daar is een mooi meer met zichten op Pyramid Mountain. Er is een klein eilandje om rondom te wandelen. Een plek waar je een uurtje kan doorbrengen, ideaal om de avond door te brengen op een rustige manier. Dicht bij Pyramid Lake vind je Patricia Lake wat ook zeker de moeite is om even te bezoeken, al is het maar voor de zichten.  En dan heb je aan de andere kant van Jasper townsite in het westen Lake Beauvert, Lake Annette en Edith Lake in dezelfde omgeving, die ook wel de moeite zijn om te bezoeken! De kleuren van deze meertjes zijn soms echt super en de zichten zijn ook heel mooi. Dan verblijf je nog een nacht in Jasper.


   

*Dag 13: Bezoek aan Jasper en omgeving:
 
In de voormiddag zou ik richting Maligne Lake Road gaan om zo naar Maligne Lake te kunnen gaan. Maligne Lake ligt op een 40-45 minuten van Jasper town zelf. Je volgt Highway 16 en draait af aan Maligne Lake Road, je kan het niet missen. Als je beslist hebt om de boat cruise te doen en die is geboekt 14u of 15u. Op weg zou ik zeker stoppen aan Medicine Lake om wat rond te wandelen en te genieten van deze mooie omgeving. Na Medicine Lake zou ik ook stoppen aan Maligne Canyon. Deze canyon heeft een wandelroute van 3.7km om te volgen langs de canyon en rivier op en is ook wel de moeite om te doen. Er zijn 6 bruggen over de canyon en in totaal duurt het 2 uren om het hele circuit te wandelen. De wandel route tot aan de eerste en tweede brug worden het meeste bewandeld en duurt ongeveer 15-20 minuten heen en terug. Zorg ervoor dat je de tijd uitneemt voor hetgene wat je wil zien voordat je naar Maligne Lake gaat, want je moet je reservatie papiertje gaan omruilen voor een ticket in het Maligne Lake Ticket Office wat ook eventjes kan duren, dus hou er rekening mee. 


Dan is het richting Maligne Lake waar je kan rondwandelen, dit meer is ook de moeite om te zien ook al beslis je om die boat cruise niet te doen. Deze boat cruise duurt 90 minuten en je krijgt volledige uitleg tijdens de trip over de geschiedenis, de natuur, de omgeving en de benaming van dit meer, wij vonden dat wel echt interessant. De trip brengt je naar Spirit Island wat 1 van de meest bekende zichten is in de Canadese Rocky Mountains. Je kan dit Spirit Island alleen maar bezoeken door deze boat cruise te doen.

Na ongeveer 35-40 minuten op de boot kom je aan bij Spirit Island waar je dan van de boot af kan om naar het zichtpunt van Spirit Island te wandelen. Je krijgt een 15-20 minuten de tijd hiervoor en kan de korte loop aan het zichtpunt doen. De boot zal zijn hoorn laten horen als het tijd is om terug te gaan voor de trip terug naar het Maligne Lake dock. ’s Avonds kan je dan terug naar je verblijfplaats gaan en die avond misschien gewoon rusten en genieten voordat je de dag erna weer de weg op moet voor een lange rit.


 
 

*Dag 14: Rijden van Jasper naar Lake Louise/Field (250km / 3 uren en 30 minuten rijden):


View Larger Map
 
 

Van Jasper ga je zuidwaarts richting Lake Louise, ik zou op tijd vertrekken zodat je een hele dag hebt om te genieten en aan verschillende bezienswaardigheden te kunnen stoppen. Deze trip is zo'n 250 km en zal een 3 uren en 30 minuten rijden zijn als je in 1 stuk zou doorrijden. Neem hier de hele dag de tijd voor zodat je tijd genoeg hebt om bij wat mooie plekjes te stoppen en te wandelen.

De eeste stop plaats die jullie gaan tegen komen zijn de Athabasca Falls. Deze liggen 30km ten zuiden van Jasper. Je zal het bord naar de Athabasca Falls langs de weg zien staan aan jullie rechtse kant. De Athabasca Falls zijn erg mooi om te zien en ik raad ook aan van de wandelwegen te volgen die er zijn. Je krijgt hier een mooi zicht over de Athabasca Rivier die zich een weg vormt door de rotsen. Mooi om te zien en zeker iets waar je gerust een uurtje kan doorbrengen. Na de Athabasca Falls ga je weer richting Highway 93 zuidwaarts. De volgende stop die je tegen komt zijn de Sunwapta Falls. Deze liggen op 55km ten zuiden van Jasper. Deze watervallen zijn zoiets als de Athabasca Falls, maar kleiner. Zeker ook wel de moeite om even te stoppen en te gaan kijken...een korte wandelweg brengt je tot aan de watervallen.  Wij hebben hier maar heel even gestopt omdat het erg hard begon te regenen, dus we zijn toen maar verder gereden.


 


Na deze stop is het een stuk rijden en dan is de volgende stop pas aan de Columbia Icefield met zijn Columbia Icefield Centre. Dit is een 103km ten zuiden van Jasper en je kan het niet missen, want je kan de tong van de Gletsjer zo zien liggen langs de weg. Hier moet je zeker stoppen, het zal dan ook wel tijd zijn voor lunch. In het Columbia Icefield Centre kan je lezen over de geschiedenis, de natuur en de omgeving van deze gletsjer.

Hier kan je ook
Ice Explorer trips doen, als je daar in geinteresseerd bent. Deze kan je boeken in het Columbia Icefield Centrum en is zeker niet goedkoop, maar wel de moeite als je zoiets interessant vindt. Deze trip duurt 90 minuten met uitleg onderweg. Je gaat met een speciale bus op dikke banden de gletsjer op waar je dan kan uitstappen om de gletsjer van dichtbij te bekijken. Zo’n trip is de moeite wel, maar niet noodzakelijk om te doen. Wij hebben die trip ooit wel eens gedaan, maar je kan de gletsjer ook zo gaan bekijken. Dus het hangt ervan af of jullie het geld eraan uit willen geven of niet en of je erin geinteresseerd bent. 


Van de Columbia Icefields gaan jullie dan weer terug de weg op richitng Lake Louise. De Columbia Icefield ligt op de grens van Jasper en Banff National Park. Dus van hier rijden jullie Banff National Park binnen en blijven zuidwaarts rijden. Op dit stuk zijn er weer enkele leuke stop plaatsen. Met als voornaamste: Mistaya Canyon waar je kan gaan rondwandelen. Dan zijn er ook nog de Waterfowl Lakes aan de rechtse kant van de weg waar je ook altijd even kan stoppen om van de zichten te genieten. De volgende stop is Peyto Lake wat je zeker niet mag missen! Het is aangegeven aan de rechtse kant van de weg. Hier kan je een korte wandeling op een cementen pad doen tot aan de Bow Summit met een prachtig zicht op Peyto Lake. Deze wandeling is een 400m, maar het wandelpad gaat goed omhoog. Onderweg kom je bordjes tegen met informatie over de planten en de omgeving. Als je een paar uurtjes tijd hebt kan je vanaf het platform nog een 3km klimmen door het "Bow Summit Trail" te volgen.  Hier is het heel wat rustiger en je hebt van deze trail ook prachtige zichten op Peyto Lake en de omgeving.  Voor een gedetailleerde beschrijving van dit trail kan je eens kijken op de volgende website: http://www.summerthought.com/50Walks_sample.pdf


Na Peyto Lake is het richting Bow Lake wat ook wel de moeite is, het is maar een 10 minuten verder op van Peyto Lake en daar kan je het pad volgen langs het meer op en van de zichten genieten. Prachtig meer met heel veel mooie zichten en een mooie lodge die je ook kan bezoeken.  En voordat je richting Field of Lake Louise gaat is er ook nog Herbert Lake, wat ook erg mooi is om even te stoppen en te genieten van de zichten. Zeker als je er tijd voor hebt.


 

Dan als jullie weer verder naar het zuiden gaan zou ik via Lake Louise richting British Columbia naar Field rijden wat in Yoho National Park ligt. In Field zou ik dan 3 nachten verblijven zodat je die omgeving en de omgeving van Lake Louise kan bezoeken. Je zou eventueel ook in Golden kunnen verblijven wat nog wat verderop gelegen is, maar meestal wel wat goedkoper dan Field of Lake Louise.  De keuze is aan jullie natuurlijk in welke plaats jullie willen verblijven. Van Golden naar Lake Louise is zo'n 86km en ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden om jullie een idee te geven. Field ligt op 30km van Lake Louise en zo'n half uurtje rijden.

Dit is een lijst van
alle accommodaties in Golden.
Bij deze raad ik de volgende plaats aan in Golden:

*
Pine Cone Suites: $129.00 CAD (ongeveer 95 euro) per nacht per koppel met ontbijt inbegrepen (een $15 CAD goedkoper zonder ontbijt) in een volledige private suite met een slaapkamer, badkamer, living en keuken. Mijn broer en zijn gezin verbleef hier in 2005 en ze vonden het een hele mooie plaats en heel gezellig met zeer vriendelijk mensen.
 

Dit is een lijst van alle accommodaties in Field.
Bij deze raad ik de volgende plaatsen aan in Field:

*
Alpine Guesthouse

*
Mount Stephen Guesthouse

*
Spiral Tunnels Guesthouse
 

Tegen dat jullie hier aankomen zal het wel avond zijn en zou ik het rustig aan doen. Er staat weer heel wat op het programma voor de volgende dagen.

 

*Dag 15: Bezoek aan Yoho National Park:

Yoho National Park is een prachtig park in de Canadese Rockies. Hier heb je dan ook weer de gelegenheid om een nachtje (of meer) te verblijven. Als jullie tijd hebben zou ik misschien eerst de Wapta Falls bezoeken in dit park, die wel de moeite waard zijn om te zien. Deze watervallen kan je vinden in het eerste stukje van dit park (dus eigenlijk in het westen, rechts als jullie Highway 1 opgaan in Field). De Wapta Falls zijn de vinden na een 2.5km wandeling door het bos. Het is een vrij vlak pad om te volgen en een 20-30 minuten wandelen tot aan de watervallen van de parking. Bezoek dan zeker ook de Natural Bridge en Emerald Lake, wat vrij dicht bij elkaar ligt. The Natural Bridge en Emerald Lake liggen net een stukje voor het dorpje Field, in het midden van Yoho National Park. De borden naar deze plaatsen staan langs de weg aangegeven waar je moet indraaien voor de Emerald Lake Road, dus je moet die maar volgen. Aan Emerald Lake kan je wandelen, er is een pad wat volledig rond het meer gaat. Er is ook een leuk cafe’tje “The Cilantro” aan Emerald Lake.

 
Daarna kan je dus richting Field rijden en zo door naar de Takakkaw Falls gaan bezoeken, daar kan je ook nog wandelen en verschillende trails volgen. Dus je hebt de hele dag om de Wapta Falls, Natural Bridge, Emerald Lake en Takakkaw Falls te bezoeken. Nog een prachtige plek om te bezoeken is Lake O’Hara...dit kan je op 1 dag bezoeken als je ’s morgens vroeg de bus kan nemen en dan in de namiddag terug komt. Deze bus moet wel gereserveerd worden, dit kan je doen in het Visitor Centre in Field, want ze laten maar een bepaald aantal bezoekers per dag toe in dat gebied. Het is echt wel de moeite als je een dagje extra tijd hebt. Je moet die bus wel op tijd reserveren, want die zit nogal vlug vol. Als je van plan bent om 1 dagje naar Lake O'Hara te gaan dan zou ik die bus reserveren op de eerste dag dat je in Yoho National Park aankomt. Als je het al langer op voorhand weet welke dag je gaat, reserveer de bus dan zo vroeg mogelijk, want de bus geraakt vlug vol! Voor info over het Lake O'Hara gebied van Yoho National Park
Klik Hier!

*Dag 16: Bezoek aan Lake Louise en omgeving:

Vandaag zou ik richting Lake Louise gaan en mijn tijd nemen om van dit meer en de rest van die omgeving te genieten. Je rijdt dan van Field oostwaarts door Yoho National Park (in B.C.) en zo Alberta binnen naar Banff National Park. Je volgt de weg dan richting Lake Louise. Je kan dan in het dorpje Lake Louise even stoppen als je wil voordat je naar het meer zelf gaat. In het dorpje kan je ook een Info Centrum vinden waar je dan weer info kan vragen over de omgeving. Ga dan richting Lake Louise en volg de Lake Louise Drive voor 5km tot aan het meer. Aan Lake Louise kan je rondwandelen, en is een leuk pad wat langs het meer op gaat. Van daaruit kan je een goede stevige wandel tocht doen naar Lake Agnes en het Teahouse, wat je dicht bij de gletsjer brengt aan het einde van Lake Louise. Dit is toch wel iets waar je een goede halve dag voor zou moeten uitstrekken. Voor meer hikes in de omgeving van Lake Louise kan je hier eens kijken: Lake Louise hikes
 

Je kan daar ook het Fairmont Hotel “Chateau Lake Louise” binnen wandelen met mooie giftshops enzovoort..je kan er gerust enkele uren doorbregen, het is schitterend aan de binnenkant en de shops zijn ook mooi en interessant om doorheen te lopen. In het hotel heb je ook een soort tearoom, waar je een koffietje of iets anders kan gaan drinken. Als je geluk hebt kan het zijn dat de Harp Angel haar harp aan het spelen is net voor de tea room in Chateau Lake Louise in prachtige klederdracht. Vorig jaar als wij daar waren was zij de harp aan het spelen. Haar naam is Deborah Nyack en het is zeer relaxerend om naar haar harp te luisteren. Voor informatie Klik Hier: The Harp Angel
 

Daarna rij je terug richting het dorpje Lake Louise, maar op de terug weg moet je rechts afslaan op Moraine Lake Road en naar Moraine Lake gaan. Deze weg is 12km lang...dit meer mag je echt NIET MISSEN!! In mijn ogen is dit meer nog mooier dan Lake Louise en 1 van mijn favorieten in de Canadese Rockies. Als je aankomt zou ik zeker en vast tot aan het kano dock wandelen voor een mooi zicht, je kan natuurlijk ook verder wandelen als je wil.  Bij Moraine Lake zou ik ook de Rockpile opwandelen, deze bevindt zich aan je linkse kant als je van de parking naar het meer wandelt. Er is een pad wat je naar de top van de Rockpile brengt. Van boven op de Rockpile heb je een prachtig uitzicht over Moraine Lake. Ik zou mijn tijd hier nemen om van de mooie zichten te genieten.
 

Aan Moraine Lake is ook de Moraine Lake Logde waar je ook weer giftshops hebt en waar je het hotel ook binnen kan wandelen. Je kan ook een kano huren en dit mooie meer per kano bezichtigen...dat is ook wel de moeite om te doen! Eens als je hier klaar bent met het bezichtigen van dit natuurwonder dan is het weer terug richting Field voor de laatse nacht (of eender waar je wil verblijven natuurlijk).  Voor meer hikes in de omgeving van Moraine Lake kijk hier eens: Moraine Lake hikes


 
  -----> HET VERVOLG