Friday, 16 August 2013

Leuke plekjes om te bezoeken in Greater Vancouver...Deel 2


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik ga dan af en toe wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis


We zijn ondertussen alweer in augustus en ik heb nog steeds niet mijn deel 2 geschreven...het is hoog tijd dat ik daar nu eens aan begin! We hebben eigenlijk een vrij mooie lente gehad met veel zon en warme temperaturen. In juni was het ook nog mooi met veel zon en aangename temperaturen...dus ik ben er nog eens dagje op uit geweest met ons dochtertje in onze omgeving. De dag dat we gingen was ik van plan om North & West Vancouver te gaan bezoeken. Eerst gingen we naar Capilano Lake en de Cleveland Dam in North Vancouver waar je mooie zichten hebt op de Lions Mountains en waar je het ruisdende water van de Cleveland Dam naar beneden kan zien storten in Capilano Rivier. In deze omgeving kan je gewoon genieten van de zichten er zijn picnic tafels en toiletten te vinden. Als je wat meer tijd hebt kan je vanaf de Cleveland Dam een wandeling maken naar beneden langs de dam en Capilano Rivier op tot aan de Capilano River Regional Park met de zalm hatchery. In Capilano River Regional Park vind je zo'n 26km aan hiking/wandel trails. We zijn deze keer enkel gaan genieten van de zichten van Capilano Lake en de Cleveland Dam. We zijn niet heel erg lang gebleven want ik had Ava belooft dat we ook wat tijd op het strand of de speeltuin gingen doorbrengen!
 

Foto's van Capilano Lake, de Lions Mountains & de Cleveland Dam


 
 
Na ons bezoekje aan Capilano Lake en de Cleveland Dam gingen we verder naar West Vancouver waar ik eerst bij Ambleside Beach stopte, Van hier heb je prachtige zichten op de Lions Gate Bridge, Stanley Park en een stukje van downtown Vancouver. Ik reed naar het verste stukje van de parking want daar heb je de beste zichten op de Lions Gate Brige, Stanley Park en downtown Vancouver. Je kan hier gratis parkeren, dus daar nam ik graag gebruik van. Ava en ik wandelden hier eventjes rond, ik nam wat leuke foto's en we gingen daarna weer een stukje terug (met de auto) tot aan de speeltuin bij Ambleside Beach zodat Ava daar wat kon gaan spelen. Hier kon je ook weer gratis parkeren en ik vond nog een plekje redelijk dichtbij de speeltuin. Er stond een grote sproeier waar je op een knopje moest drukken om het water eruit te spuiten. Daarnaast was er ook een grote zandbak en daar wou Ava het liefste spelen nadat ze even met de sproeiers gespeeld had. Jammer genoeg was ik het strand speelgoed thuis vergeten en moest het doen zonder haar speelgoed. Dat vond ze gelukkig niet erg, maar ze zag daar wel een jongetje met een hele hoop strand speelgoed en ze ging er langs zitten en vragen of ze mocht kijken. De moeder van dat jongetje en het jongetje zelf zeiden dat Ava met het speelgoed mocht spelen want hij wou met iets anders gaan spelen. Dat vonden wij heel lief van hun dat ze Ava met het speelgoed lieten spelen. Het jongetje speelde nog eventjes mee, maar ging daarna naar zijn broer/vriendjes.

Nadat Ava hier een hele tijd gespeeld had en wat fruit gegeten had zijn we naar het strand gewandeld om daar nog even tot aan het water te gaan en daarna gingen we weer verder. Omdat ik toch al in West Vancouver was ben ik nog eventjes tot aan het viewpoint gereden van Cypress Provincial Park wat zo ongeveer halverwege langs de Cypress Bowl Road te vinden is, je ziet de borden aan de rechterkant van de weg staan en een parking...je kan het niet missen. Van hier boven heb je prachtige zichten over de oceaan, Vancouver Island, Stanley Park, downtown Vancouver, andere delen van de Vancouver omgeving en op zonnige/heldere dagen kan ook Mount Baker erg goed zien. Deze berg is zo'n 100km verderop gelegen in Washington State in Amerika. Het was op dit moment vroege namiddag en eigenlijk stond de zon me recht aan te kijken, dus niet ideaal voor foto's...maar goed ik was nu hier, dus ik deed mijn best met wat ik had. Het is toch telkens weer genieten van die prachtige vergezichten van deze mooie omgeving en dan maakt het eigenlijk helemaal niet uit of de zon recht in de lens staat of niet. We hebben hier nog eventjes gewandeld en genoten van de zichten, daarna was het weer tijd om naar huis te gaan na een geslaagd dagje. Men kan ook nog verder rijden naar de top van Cypress Mountain wat ook nog tot Cypress Provincial Park behoort en van waar er ook nog een heel deel wandel routes te volgen zijn, maar daar hadden we nu geen tijd voor. Hopelijk hebben we daar nog wel eens tijd voor tegen het einde van de zomer. Ik heb echt heerlijk genoten om samen op stap te gaan met dochterlief, ze was echt lief en zo braaf en heeft ook wel genoten voor zover ik gemerkt heb. Ik ben blij dat ze ook van zulke dingen geniet, op die manier moet ik door de week niet alleen gaan als Michael werken is en ik heb wat daagjes vrij!


Foto's Ambleside Beach en Cypress Provincial Park viewpoint in West Vancouver 
 

Het volgende berichtje komt er binnekort aan!


No comments:

Post a Comment