Route Deel 4: Lake Louise - Osoyoos


Route Beschrijving Vervolg:
Deel 4: Route Golden/Lake Louise/Field - Osoyoos:
*Dag 17: Rijden van Field naar Banff (82km / 1 uur rijden):
 


View Larger Map


Vandaag zou ik op tijd vertrekken van Field naar Banff town gaan waar je dan 2 nachten kan verblijven. Als alternatief (en mogelijk wat goedkoper) kan je eventueel in Canmore verblijven, wat zo'n 20 minuten verderop van Banff gelegen is.  Voor verblijfplaatsen in Banff town: --->Klik Hier  Voor een lijst van verblijfplaatsen in Canmore: ---> Klik Hier

Dus vanuit Field gaan jullie weer richting Lake Louise Village via Highway 1 oostwaarts. Jullie passeren Lake Louise Village en van hier zou ik de Bow Valley Parkway #1A opgaan om tot in Banff town te geraken. Onderweg zijn er weer enkele dingen om aan te stoppen: Morant’s Curve, Baker Creek en Castle Mountain Viewpoint wat 9km ten zuiden is van de Castle Junction. Hier heb je een van de beste zichten op Castle Mountain (2766 meter hoog). Er zijn ook nog andere viewpoints…je kan de borden langs de weg zien staan. Een plaats die je zeker niet mag missen is Johnston Canyon. Hier vind je een wandelpad door een canyon wat je na 1km tot bij de eerste watervallen brengt van deze canyon, 3km tot aan de tweede watervallen en 6km tot aan de Ink Pots (Ink pots zijn 7 bubbelende koud waterbronnen). Je kiest zelf hoever je wil gaan tijdens deze wandeling. Na een bezoekje aan Johnston Canyon is het weer tijd om verder te gaan om in Banff stad te eindigen. In het stadje Banff zelf verblijven jullie dan voor 2 nachten. 

*Dag 18: Bezoek aan het stadje Banff en Omgeving:


Hier zijn ook weer enkele mooie plaatsen om te bezoeken binnen 20-30km bereik, zoals Bow Falls, Vermillion Lakes, Lake Minnewanka, Sulphur Mountain, Johnson Lake, Cave and Basin, the Banff Hotsprings en nog andere plaatsen die jullie zelf willen zien. Voor info over plaatsen te zien rond Banff town:
Klik Hier!  Op Lake Minnewanka kan je ook een boat cruise doen als je wil. De Vermillion Lakes zijn zeker de moeite om te bezoeken en Sulphur Mountain waar je met de gondola naar de top van de berg gaat. Van hierboven heb je schitterende zichten over Banff...vooral een aanrader op heldere dagen! Ga zeker eens langs in het Banff Information Centrum waar ze je alle info geven over welke dingen de moeite waard zijn om te bezichting in en rondom het stadje Banff. Neem hier een hele dag voor uit om de meeste van deze plekken te bezichtigen.
 

*Dag 19: Rijden van Banff naar Revelstoke via Kootenay National Park (390km / 5 uren en 30 min. rijden):


View Larger Map


Van Banff gaan we terug naar British Columbia om naar Kootenay National Park te gaan en zo naar Revelstoke. Vertrek vroeg genoeg en neem de hele dag uit voor deze rit want er zijn enkele bezienswaardigheden. Van Banff ga terug naar het Noorden via Highway 1A halverwege tot aan Lake Louise en vandaar gaan jullie dan Highway 93 op terug naar British Columbia om naar Kootenay National Park te gaan. Dit park is ook de moeite om te stoppen en wat rond te kijken. Dingen die wel de moeite zijn om te zien zijn: Marble Canyon waar je een pad van 0.8km kan volgen langs deze smalle canyon. Het blauwe gletsjer water van de rivier heeft deze smalle canyon gecreeerd door de jaren heen. Olive Lake: Een meer met olijf kleurig water, vandaar zijn naam. Voor meer hiking trails in Kootenay National Park: --->Klik Hier  Radium Hot Springs Pool: Natuurlijke waterbronnen die omgebouwd zijn in warme en koude buiten zwembaden met temperaturen tot 40C in een prachtig berg omgeving. Je kan zelf kiezen wat je graag wil zien en wat niet.
Na een bezoekje aan sommige van deze plaatsen moeten jullie weer Noordwaarts vertrekken naar Golden via Highway 95. Van Golden ga je dan via Donald en daar ga dan automatisch weer Highway 1 op naar Glacier National Park en Rogers Pass...een historische site die zeker de moeite is om te stoppen. Daarna kan je verder rijden naar Revelstoke om weer een nachtje te verblijven. Voor accommodaties in Revelstoke: Klik Hier of Hier!


*Dag 20: Bezoek aan Revelstoke & Mount Revelstoke National Park:


Op deze dag kan je genieten van een bezoekje aan Mount Revelstoke National Park.  Mount Revelstoke National Park heeft heel wat mooie zichten te bieden en prachtige wandelingen boven op de berg. Zowel korte wandelingen als vrij lange wandelingen. Ik zou zeker naar boven rijden via de Meadows in the Sky Parkway die je naar de top van Mount Revelstoke brengt. Zeker de moeite om te bezoeken.  Van hier boven heb je verschillende mooie zichten en kan je verschillende wandeling doen.  Kijk eens op de volgende website voor wat leuke kortere en langere wandelingen: Mount Revelstoke National Park trails
*Dag 21:Rijden van Revelstoke naar Kelowna (200km / 3 uren rijden):


View Larger Map 
Vanuit Revelstoke vertrekken we dan weer via Highway 1 op weg naar Vernon om zo uiteindelijk in Kelowna aan te komen.  Onderweg komen jullie langs een paar mooie plekjes zoals de Crazy Creek waterfalls (zeker de moeite om te stoppen als je wat tijd hebt), hier heb je een leuke hangbrug boven hele mooie watervallen die je kan bewonderen. Deze plaats is ondertussen uitgebreid met verblijfplaatsen, hot pools en nog meer. Van hier rijden jullie dan tot in Sicamous waar je zeker niet mag vergeten om te stoppen bij D Dutchmen Dairy voor een lekker ijsje!  Daarna volgen jullie Highway 97A langs Mara Lake op (aan dit meer huren wij elk jaar in de zomer een chalet voor 1 week), ook leuk om even te stoppen bij Mara Lake Provincial Park om de benen te strekken, dit is maar een klein park maar heeft een mooi strandje en een gras weide aan het meer.  Van hieruit rij je door Enderby waar jullie Highway 97 volgen naar Vernon. Van Vernon volg je Highway 97 south opweg naar Kelowna. In Kelowna zou ik overnachten voor 1 nacht. Voor verblijfplaatsen in Kelowna: ---> Klik Hier!

Kelowna is een mooie stad recht in de Okanagan Valley die bekend is voor zijn vers fruit, zijn wijngaarden en zijn mooie omgeving. Knox Mountain is zeker wel de moeite om te bezoeken, van hier heb je prachtige zichten over Kelowna en Lake Okanagan. Hier zien enkele websites met informatie over deze streek met wat informatie over de vele verschillende attracties die hier te vinden zijn:
Okanagan Wine en Kelowna attracties


 


*Dag 21: Rijden van Kelowna naar Osoyoos (125 km / 2 uren):View Larger Map


Vandaag zou ik beginnen met een klein bezoekje aan Kelowna zelf als je daar nog zin in hebt. Het is een mooie en leuke stad om een paar uurtjes nog in door te brengen. Info over Kelowna: --->Klik Hier. Dan in de vroege namiddag zou ik vertekken voor de trip van Kelowna naar Osoyoos waar je dan weer 1 nacht kan verblijven. Van Kelowna volg je de weg naar Osoyoos via Peachland, Summerland, Pentiction en Oliver. Van Penticton gaan we via Highway 97 op weg naar Osoyoos en vandaar naar Hope. Dit is een beetje meer de langere maar mooiere route. Tussen Penticton en Osoyoos zijn er weer enkele plekjes te bezichtigen...je zal hier ook merken dat het klimaat droger is en de bergen niet zo bebost zijn, een zeer uniek klimaat. Tussen Penticton en Osoyoos is er een park dat wel mooi is om te bezoeken, White Lake Grasslands genoemd. 

Daarna passeren we Oliver een leuk stadje met veel fruitbomen en vers fruit dat te koop staat langs de wegen. Hier kan je altijd even stoppen als je wil, maar dat is jullie keuze natuurlijk! Het is een gezellig stadje in de regio met het enige woestijn gebied in heel Canada, wel interessant om te zien. Oliver Info. Dan van Oliver gaan we meer naar het zuiden en komen we terecht in Osoyoos, nog gelegen in het woestijn gebied van Canada. Ook wel leuk om een paar dingen te bezichten, als jullie geinteresseerd zijn natuurlijk...Osyoos Info.

Voor de verschillende keuzes van verblijfplaatsen voor Osoyoos:
---> Klik Hier!

  

 
 -----> HET VERVOLG