Sunday, 13 August 2017

Waarschuwing: bosbranden in British Columbia


Waarschuwing: Bosbranden in British Columbia


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!


Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik ga dan af en toe wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis. Hier en daar zal je ook wel eens een restaurant tip terug vinden. 


Oke, nu even ook iets over de bosbranden. Zoals de meesten onder jullie al wel weten zijn er heel wat bosbranden in British Columbia.  Hierdoor is de luchtkwaliteit minder en heb je veel kans om op vele plaatsen in de rook te zitten. Voor ons in Vancouver hebben wij de laatste 2 weken in een laag rook gehangen van de bosbranden die in onze provincie woekeren.  Er zijn vele mensen geevacueerd en mijn gedachten zijn bij iedereen die hier een slachtoffer van is. 

Het is maar dat jullie ook weten dat de zichten dus heel wat minder kunnen zijn, maar laat dat de pret niet bederven.  Canada is veel meer dan enkel de prachtige zichten.  Ga eens een mooi bos in, wandel langs een meer op of wandel aan het strand en je komt er zo tot rust...rook of geen rook. 

Voor diegenen die nog op reis gaan komen wil ik een paar websites delen met informatie over de bosbranden, kijk altijd op de BC wildfire pagina voor de meest recente updates.  En wat afgesloten wegen en dergelijke betreft kijk je best op de website van Drive BC:

*BC wildfire website: http://www2.gov.bc.ca/gov/content/safety/wildfire-status/info-for-travelers-tourists-in-bc
*Drive BC website: http://www.drivebc.ca/Alvast een heerlijke en veilige reis toegewenst aan diegenen die nog moeten vertrekken! 

Deze foto nam ik met zonsondergang een paar dagen geleden.  De zon zag zo oranje-rood door al de rook die in de lucht hing. 

DSC01065

1 comment: