Friday, 6 May 2016

Tripjes in en rondom de omgeving van Vancouver


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik ga dan af en toe wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis. Hier en daar zal je ook wel eens een restaurant tip terug vinden. 


Ik zal weer eens mijn excuses moeten aanbieden dat het weer zo lang geleden is dat ik nog een blogje schreef met wat leuke plekjes die we de laatste tijd hebben bezocht.  Ik zal hier weer een samenvatting geven van enkele plekjes met wat uitleg en foto's.  Als het mooi weer is ga ik er graag eens op uit om foto's te nemen, te wandelen en gewoon te genieten van de omgeving. Ik ga soms met een vriendin, met mijn gezinnetje of alleen...zeker als ik door de week vrij heb en mijn man is werken en dochtertje is naar school. Lonsdale Quay is een prachtige plek, zeker voor een mooie zonsondergang. Je hebt hier prachtige zichten op het centrum van Vancouver en als het minder goed weer is kan je de markt bezoeken, iets lekkers gaan eten en dergelijke. Er is hier een overdekte markt met verschillende soorten winkeltjes en verse groenten en fruit. Als je in downtown Vancouver verblijft kan je de seabus nemen vanuit het Waterfront Station naar Lonsdale Quay, dit is een overzet van ongeveer 15 minuten. Er is voldoende parking bij Lonsdale Quay als je met de auto wil komen. In de buurt van Lonsdale Quay heb je ook de "Pier & Shipyards" ook met prachtige zichten op downtown Vancouver. Aan de andere kant van Londsdale Quay heb je ook het mooie "Waterfront Park". Ook een prachtige plek met mooie zichten, heerlijk voor een picnic of dergelijk en een speeltuintje voor de kinderen. De Pier, Lonsdale Quay en Waterfront Park zijn allemaal op wandelafstand van elkaar, dus zeker te doen als je ze alle 3 op 1 namiddag ofzo wil bezoeken.

Als je in North Vancouver bent zijn ook nog een paar andere leuke plekjes te bezoeken. Iedereen heeft waarschijnlijk wel gehoord van de Capilano Suspension Bridge met zijn hangbrug over de Capilano Rivier. Dit is meestal een erg druk park in de zomer en redelijk duur, dus voor diegene die liever een gratis optie hebben kunnen richting Lynn Canyon Suspension Bridge gaan. Deze brug is gratis, maar kan hier ook redelijk druk zijn in de zomer want het is niet meer zo'n groot geheim dat dit park bestaat. Zelf ga ik graag naar Lynn Valley Headwaters Regional Park wat een heerlijke plek is om af te koelen bij het water als het warm is. Van hier uit zijn er ook prachtige wandelingen te doen en het park is gratis en te vinden net een stukje verder dan Lynn Canyon Park. Net voorbij Capilano Suspension Bridge Park heb je ook "Capilano River Regional Park", ook een prachtig park een vis hatchery en wandelpaden langs de rivier op met prachtige zichten. Er is ook een redelijk korte wandeling die je tot aan de Cleveland Dam en Capilano Lake brengt. Ook weer een heerlijke plek om af te koelen op een warme zomer dag!

 

Foto's van North Vancouver: Lonsdale Quay, Waterfron Park & The Pier 
North Vancouver: Lynn Headwaters & Capilano River Regional Park


 
 
Sasamat Lake en Buntzen Lake in Port Moody, zo'n 30 minuten van Vancouver af zijn ook prachtige plekken om te genieten van mooi weer, stranden, meren en verschillende hiking trails. Op warme zomer dagen zijn de stranden hier erg populair en kan het redelijk druk worden. Vooral White Pine Beach by Sasamat Lake is erg populair want dit is zowat het enige meer in Vancouver en omgeving met redelijk aangenaam water om in te zwemmen. Sasamat Lake en Buntzen Lake bieden beiden ook vele wandelroutes aan van gemakkelijke wandelingen tot moeilijke bergwandelingen. De zichten zijn hier prachtig en als je deze richting wil uitkomen, ga dan vroeg genoeg! Ik was hier al heel lang niet meer geweest en moet zeggen dat het echt weer eens genieten was. Zo'n mooie natuur zo dichtbij de stad. Voor Sasamat Lake waren we er in juli op een bewolktere dag en voor Buntzen Lake was ik het laatst daar op een koude winterdag om er te wandelen en dan is het wel heel rustig.

Zopas ben ik met Ava (ons dochtertje) en mijn beste vriendin nog in Golden Ears Provincial Park geweest. Dit ligt in Maple Ridge en zo'n goed uur ten oosten van Vancouver. Goh, hier was ik al lang niet meer geweest en het was zo heerlijk om hier nog eens een dagje door te brengen. Echt pure natuur met zalige zichten, ruisend water van de rivier en een prachtig meer. Dit park heeft 3 campeer gronden voor campers en tenten, maar ik denk wel dat deze plekken op voorhand gereserveerd moeten worden. Wij hadden een picnic meegenomen want het ging een redelijke zonnige en aangename dag worden. We vertrokken met een stralend zonnetje, maar tegen dat we daar aankwamen begon het wat te druppelen en de zon kwam toch in en uit. We reden eerst naar het "Gold Creek Day Use Area" waar we een wandelen van 15 minuten deden naar de North Beach van Alouette Lake langs Gold Creek op. Prachtige creek met diep groen water wat uiteindelijk in het meer uitmondt. Daarna gingen we richting Alouette Lake waar we een picnic bankje uitzochten om hier te picnikken en gewoon om te genieten van de prachtige zichten voordat we weer richting thuis gingen. Er was bijna niemand hier, dus dat is altijd heerlijk als het rustig is. Dit zal wel weer zo'n plek zijn met veel drukte tijdens de zomermaanden en zonnige/warme weekenden.


Foto's van Sasamat Lake & Buntzen Lake
 
 
Foto's van Golden Ears Provincial Park in Maple Ridge 

Het volgende berichtje komt er binnekort aan!


2 comments:


  1. PLEASE READ!!!! PLEASE READ!!!! PLEASE READ!!!! PLEASE READ!!!!

    Hey Guys!!!Am so happy I got mine from Mike Fisher. My blank ATM card can withdraw $2,000 daily. I got it from Her last week and now I have $14,000 for free. The blank ATM withdraws money from any ATM machines and there is no name on it, it is not traceable and now i have money for business and enough money for me and my family to live on .I am really happy i met Mike Fisher because i met two people before her and they took my money not knowing that they were scams. But am happy now. Mike Fisher sent the card through DHL and i got it in two days. Get your own card from her now she is not like other scammer pretending to have the ATM card,She is giving it out for free to help people even if it is illegal but it helps a lot and no one ever gets caught. i'm grateful to Mike Fisher because she changed my story all of a sudden . The card works in all countries except, Mali and Nigeria. Mike Fisher email address is blankatm001@aol.com
    WhatsApp +1 (712) 600 2838 )

    ReplyDelete