Tuesday, 4 February 2014

Nieuwe attractie en wat foto's van leuke plekjes...deel 1


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik ga dan af en toe wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis


Eerst en vooral wil ik jullie laten weten dat in mei 2014 een nieuwe attractie gaat openen in Squamish langs de Sea to Sky Highway.  Het heet de "Sea To Sky Gondola" en dit is een gondola die je op 10 minuten naar de Summit Lodge brengt hoog in de bergen met heerlijke zichten over Squamish, de inham van de oceaan en natuurlijk de bergen.  Hierboven zijn verschillende platformen om van de zichten te genieten met ook een hangbrug, het is ook een begin plaats voor enkele mooie wandeling, echte hikes en veel meer.  Zie hier een fimplje van de zomer 2013 met de plannen. 
Zo, nu ga ik weer wat verder schrijven over sommige leuke plekjes die we het laatste half jaar bezocht hebben in Vancouver en omstreken (en soms verder).  Een plek waar we zo goed als elke zomer een weekje naartoe gaan is Mara Lake wat gelegen is tussen Salmon Arm en Sicamous in de North Shuswap regio van British Columbia. Het is voor ons zo'n 500km rijden vanuit Vancouver.  Velen van jullie zullen hier wel langs rijden als je van Vancouver naar de Canadese Rockies rijdt (Yoho, Banff & Japser National Park) of als jullie terug rijden van de Canadese Rockies naar Vancouver. Velen nemen de Highway 1 tussen Salmon Arm en Sicamous, maar je kan ook Highway 97A volgen en dan rij je langs Mara Lake op. Hier kan je dan ook altijd even stoppen bij Mara Lake Provincial Park om de benen te strekken. Een heel mooi meer en heerlijk om in te zwemmen in de zomer als het lekker warm is!Foto's van Mara Provincial Park tussen Salmon Arm & Sicamous


En vergeet zeker niet om een lekker ijsje te eten bij "D Dutchmen Dairy" in Sicamous!!
We hebben een prachtige zomer gehad en daar hebben we volop van genoten. We zijn een weekje naar de Oregon Coast geweest in de USA wat ook prachtig was. Verder hebben we van de zomer genoten bij ons in de nabije omgeving. We zijn een paar keer naar Barnet Marine Park geweest wat zo'n 10-15 minuten rijden is van ons thuis. Hier heb je een prachtig strand want vanaf de late voormiddag tot bijna 's avonds in de schaduw ligt dankzij de bomen. Echt een heerlijke plek, vooral met kindjes. We namen dan meestal een picnic mee, strand handdoeken en we waren een hele dag zoet!  Er zijn hier ook toiletten, picnic tafels waar je kan een bbq kan doen, wandel paden en bij laagtij kan je hier vele mooie zeesterren zien.  Bij laagtij ziet het er ook bijna tropisch uit, zo'n helder water.  Echt een heerlijke plek waar wij op warme zonnige zomerdagen regelmatig te vinden zijn. 


Foto's van het mooie Barnet Marine Park
In het najaar hebben we ook nog heerlijk weer gehad en eens als oktober aangebroken was gingen we met Ava naar een "pumpkin patch". Dit is meestal te vinden bij de grotere boerderijen die een groot veld hebben vol met pompoenen. Je kan hier dan pompoenen gaan kiezen voor het uitsnijden met Halloween, dat is een traditie hier in Canada. De pompoenen kunnen ook gewoon dienen voor decoratie of andere doelen. Wij gaan naar de "Laity Pumpkin Patch" in Maple Ridge. Deze boerderij staat bekend voor een prachtig pompoenenveld met vele extra activiteiten voor de kinderen. Er is een doolhof gemaakt uit mais, er is een kinder boederij, tractor ritten, goud zoeken, een soort sprookjes bos en nog veel meer. Dus voor diegenen die in het najaar richting Vancouver komen, zeker een bezoekje waard! Het is $5.00 (een 3 euro) per persoon voor de toegang en dan $2.00 (1.40 euro) voor een pompoen. Ava wou maar 1 pompoen hebben, dus we lieten haar de mooiste eruit kiezen. We hebben veel plezier gehad in het mais doolhof en in het sprookjes bos. Echt de moeite om eens te bezoeken!


Foto's van ons namiddagje op de Pumkin PatchDe herfst kan hier aan de westkust van Canada toch ook heel mooi zijn en voor oktober hadden we over het algemeen toch heel mooi weer. We zijn ook een keertje in het weekend naar Porteau Cove Provincial Park gereden, we wilden eerst naar Whistler maar dan bedachten we dat we gingen stoppen aan Porteau Cove. En het is toch ook altijd prachtig om dat stuk van de "Sea To Sky Highway" te rijden met zo'n prachtige zichten! We hadden een picnic meegenomen en zouden hier dan van de voormiddag tot in de namiddag wat tijd doorbrengen. In dit park heb je stranden, alhoewel het meer een strand is met steentjes en niet zozeer zacht zand. De zichten van dit park zijn overweldigend mooi omdat je hier eigenlijk aan een fjord staat. Water en bergen, erg mooi! Er staan hier ook 2 houten chalets dichtbij het water tussen de bomen die het hele jaar door verhuurd worden en die behoren tot het provincial park waar ook een camping bij is voor tent camping en RV camping. Toen we aankwamen was het nog frisjes want de zon zat nog achter de bergen, maar eens als de zon boven de bergen kwam was het aangenaam in het zonnetje. We hebben van ons dagje genoten, zeker een plek waar we nog eens terug komen op een warme zomer dag!


Foto's van ons dagje Porteau Cove Provincial Park

 

Deel 2 volgt binnekort met meer leuke plekjes!!


No comments:

Post a Comment