Sunday, 24 August 2014

Leuke plekjes in Vancouver en omstreken...deel 2!


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik ga dan af en toe wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis


Wel, het is bijna een half jaar geleden sinds mijn vorige berichtje hier en bijna een jaar geleden sinds wij Porteau Cove bezochten...dus hoogtijd voor wat nieuwe foto's van leuke plekjes en misschien ook wel wat ideeen voor eet gelegenheden en snacks? Ik zal eerst even verder gaan met het vervolg van mijn vorige post met bezoekjes aan leuke plekjes in onze omgeving. Het was ondertussen herfst en dat wil zeggen mooie kleurtjes aan de bomen, mooie zonsondergangen...zeker bij mooi weer. Hier hebben we dus echt van genoten want we hadden in de maand oktober van 2013 toch redelijk wat dagen met zonnig weer. Samen met een vriendin en Ava ging ik naar "Fort Langley" wat zo'n half uurtje rijden is van ons thuis. Fort Langley is een "National Historic Site van Parks Canada" en is eigenlijk de geboorteplaats van British Columbia. Niet direct een plek die door vele toeristen bezocht wordt. Wij gingen niet om het historische van deze plek, maar gewoon om de leuke winkeltjes te bezoeken en een wandeling te maken naar en in "Brae Island Regional Park". Dit is ook een RV camping waar je kayaks, boten en kano's kan huren. We parkeerden op Mary Avenue dichtbij de hoek van Glover Road. We wandelden langs Glover Road waar je over een brug heen gaat over de Fraser Rivier. Als je net over de brug heen gaat zie je het bord voor "Brae Island Regional Park" aan de linkerkant. We volgenden het trail tot beneden aan het water waar je een strand hebt en nu met wat bomen in prachtige kleuren was dat best wel een mooi zicht. We genoten hier een tijdje voordat we terug richting Fort Langley wandelden om daarna te gaan shoppen bij onze favoriete lingerie winkel "Forever Yours Lingerie" in Langley zelf. Na het shoppen voor wat lingerie gingen we heerlijk lunchen bij "Choo Choo's Restaurant"...een restaurant waar kinderen klein en groot zich kunnen uitleven met treinen! Het hele decor is ingericht met treinen en ander transport, erg gezellig. Kinderen mogen bij binnekomst een paar speelgoed treinen kiezen om mee naar te tafel te nemen om mee te spelen. Er is ook een soort eethoek/speelkamer waar ouders lekker kunnen eten terwijl de kinderen in het midden van deze kamer kunnen spelen met treinen en sporen tijdens het eten. Mijn vriendin is niet zo gek van kinderen die soms heel wat lawaai met zich mee kunnen brengen, dus wij zitten in een gezellig hoekje in het restaurant met Ava. Ze heeft een stuk of 3-4 treinen om mee te spelen, dus ze is content! We hebben lekker (en niet zo gezond) gegeten omdat we echt zin hadden in ongezonde dingen. Maar er staan ook vele lekkere gezondere dingen op het menu voor diegene die naar gezondere opties zoeken en je kan altijd vragen om bepaalde dingen aan te passen, ze zijn hier meestal erg gemakkelijk in.

We zijn ook een late namiddag naar Stanley Park geweest om alvast wat van de mooie herfstkleurtjes te genieten, het was niet ideaal weer met redelijk wat bewolking toen we thuis vertrokken. Nadat we in Stanley Park waren (een 25 minuten later) zijn we gestopt waar de totem palen staan, ik wou namelijk graag een zonsondergang fotograferen vanop de Stanley Park seawall van de Vancouver skyline. Nu zag het er niet ideaal uit voor een zonsondergang, maar ik wou toch blijven tot het wat schemerig zou worden zodat de lichtjes van de stad aan zouden gaan. En het was toch mooi genoeg om wat van de herfstkleurtjes op foto te zetten. Eerst gingen we naar de kant van de Lions Gate Bridge via de totem palen waar Michael met Ava wat op het strand ging spelen en lopen. Terwijl we hier wat van de zichten genoten en samen met Ava speelden begon het toch wat op te klaren en zag het er naar uit dat ik misschien toch nog een mooie zonsondergang zou te zien krijgen. Ava wou nog eventjes verder spelen op het strand, dus ik ging terug naar de kant met het zicht op downtown Vancouver op de hoop dat het toch nog een mooie zonsondergang ging worden. En ja hoor, ik vond dat het best wel de moeite was...vooral als de zon onder was kwam er een prachtige gloed op de wolken boven downtown Vancouver en dat gaf toch wel wat prachtige foto's bij het vallen van de avond. Ik heb er van genoten en met een kind van 3.5 jaar kan je niet al te laat weg blijven van huis, we zijn rond 18u30 terug richting thuis gereden. Ava was moe en ik was super happy met de kans dat ik zo'n mooie zonsondergang mocht zien en vastleggen op foto!! Ik ben een paar dagen later terug naar Stanley Park geweest met Ava om de herfstkleurtjes in volle zon vast te leggen. We hebben er samen van genoten. Eerst wat spelen op de speeltuin, dan wat ravotten op het strand en daarna wat fototjes nemen...heerlijk toch zo'n dagje met dochter lief!


 

Foto's van ons bezoekje aan Fort Langley & Langley

 
Lekker eten bij "Choo Choo's in Langley" 
Herfst kleurtjes en zonsondergang in Stanley Park 
Herfstkleurtjes in Stanley Park met Ava op een zonnige dag


 
 
De rest van het najaar en eind 2013 hebben we geen echte uitstapjes meer gemaakt, we hebben een paar keer sneeuw gehad en dan heeft Ava veel buiten in de sneeuw kunnen spelen bij ons thuis in het achterstraatje en in onze tuin. De enige plek waar we eens gaan wandelen zijn met wat sneeuw was bij Burnaby Mountain Park. Tijdens de Kerst vakantie was Ava ook 2 weken thuis en moest ze niet naar de preschool, dus ik kon op een zonnige dag met haar er eens lekker op uit gaan. We zijn samen naar Stanley Park geweest op een zonnige maar frisse morgen in begin januari. Ik reed Stanley Park binnen via de Lions Gate Bridge en parkeerde bij Third Beach. Dit is echt een prachtig strand met mooie zichten. Ik denk dat het vrij laagtijd was en dat het hoogtij nu stilletjes aan het komen was want de golven waren vrij wild voor dit strand van een inham. Vancouver ligt namelijk niet aan de open oceaan en is beschermd door de Gulf Islands en Vancouver Island, dus wij krijgen geen echte grote golven. Het was echt een prachtige morgen en we genoten hier van een wandeling en een snack op de rotsen bij het water. Daarna gingen we verder naar de omgeving van de Totem Palen waar we nog even een stukje gingen wandelen en waar ik nog wat genoot van de zichten op downtown Vancouver. Het was een heerlijk dagje, lekker fris en koud met een stralende zon en een blauwe lucht met wat wolken...beter kan het niet in januari. We hebben van ons dagje genoten!

We hadden toch redelijk wat mooie dagen gehad in januari en februari was ook niet om te klagen. Niet te veel regen gehad, dus af en toe toch wel eens tijd gehad om hier en daar wat te gaan genieten van mooie zichten en dergelijke. In januari - februari kan het al eens mistig worden, zeker als het vrij koud is en het is helder 's nachts. Op 1 van de morgens was het vrij mistig bij ons, maar op de radio hoorde ik dat je hoger op boven de wolken zou zijn dus ik had het erop gewaagd om richting Burnaby Mountain Park te gaan om te zien of ik daar wat mooie zichten zou hebben en of ik daar boven de wolken zou zijn. En ja hoor, dat was het geval. De mist was wel al wat aan het wegtrekken maar hingen nog genoeg lage wolken om voor mooie zichten te zorgen. Dat was een prachtig bezoekje en de moeite waard om er wat tijd door te brengen. In februari zijn we een keertje naar North Vancouver gereden waar ik wat foto's wou nemen van downtown Vancouver vanop de "Pier" hebben. Ik had gehoopt op een mooie zonsondergang, maar tegen dat we in North Vancouver aankwamen was het bewolkt, maar toch waren de zichten prachtig en heb ik wat mooie nacht foto's kunnen maken. We zijn niet te lang gebleven want het was toch erg koud om daar aan het water te staan op een koude avond. Hier wil ik toch nog wel eens komen tijdens een mooie zonsondergang!


Foto's van de sneeuw op Burnaby Mountain in januari
Video genomen bij Third Beach in Stanley Park bij Vancouver

Foto's genomen in Stanley Park bij Vancouver
Foto's van de mist bij Burnaby Mountain Park
Foto's genomen vanop de Pier in North Vancouver
In Maart hebben we ook heel wat mooie dagen gehad, maar niet altijd de kans gehad om er van te genieten doordat we moesten werken. Ava en ik zijn er samen nog een keertje naar Barnet Marine Park geweest op 15 minuten rijden van ons thuis. We hebben daar wat gewandeld, op het strand gespeeld en genoten van de mooie zichten. Dat is altijd een fijne bezigheid die we graag doen. Tijdens de Spring Break (midden maart) was Ava 2 weken thuis en ben ik samen met een vriendin er weer eens op uit kunnen gaan. We zijn op een mooie morgen vertrokken richting Kitsilano Beach in Vancouver. Hier parkeerden we (langs Arbutus Street) gratis en van hieruit wandelen we naar Granville Island om daar lekker wat te lunchen, te winkelen in de Public Market en gewoon lekker rond te kijken. Deze wandeling is toch wel altijd de moeite waard omdat je de hele weg langs het water op loopt met mooie zichten over het water, downtown Vancouver en de bergen. In plaats van in de Public Market wat te gaan eten zijn we daar tegenover in een ander gebouw iets gaan eten bij het "Net Loft Cafe", hier kun je ontbijten, lunchen en avond eten. Er is ook coffee/thee en ander gebak te krijgen. Een leuke plek weg van de drukke Public Market waar het nog wat rustig is. We hebben hier genoten van onze lunch. Daarna gingen we naar de Public Market waar we wat fruit en groenten kochten. Ik kocht ook wat chocolade bij "ChocolaTas" wat een chocolaterie is van Belgen (Wim Tas en zijn vrouw) die een 12 jaar geleden naar Vancouver verhuisden en hier begonnen met chocolade. Verder kochten we voor mijn man een zakje met wat heerlijke old fashioned donuts bij "Lee's Donuts". Ze vielen erg in de smaak!

Tegen eind maart begonnen de bloesems als goed te bloeien op verschillende plaatsen, maar april is daar meestal een betere maand voor. Omdat mijn man ook een weekje vrij had tijdens Spring Break zijn we op eind maart naar de Vancouver International Auto Show geweest met ons drietjes. Het was een vrij natte dag met nu en dan wat buien, maar ach het kan niet altijd mooi weer zijn. We parkeerden in Stanley Park en gingen dan te voet langs het waterfront naar het nieuwe Convention Centrum waar de auto show plaats vond. We wandelen toch een goede 25-30 minuten, maar de zichten zijn toch altijd wel de moeite! We hadden onze paraplu's mee, maar goed want op het laatste stuk begon het te regenen. We hebben het goed naar onze zin gehad op de auto show, altijd leuk om daar rond te kijken en alle verschillende merken te kunnen bewonderen. Op de terug weg bleven we de eerste 10 minuten droog en toen begon het echt hard te regenen, we waren door nat tegen dat we aan de auto waren...zelfs met paraplu's, dit kwam vooral omdat het ook redelijk wat waaide en het waren klein (en niet zo stevige) paraplu's! Nat of niet, we hebben van ons dagje kunnen genieten en dat is toch wel het belangrijkste. De rest van onze uitstapjes in de lente en zomer volgt in een nieuw verslagje binnekort!


Foto's van Barnet Marine Park
Foto's van onze wandeling van Kitsilano Beach naar Granville Island in Vancouver
Foto's van ons bezoekje aan de Vancouver International Auto Show (met wandeling langs de seawall van Stanley Park en downtown Vancouver)

 
 

Deel 3 (met het vervolg van de lente en zomer) komt er binnekort aan!


1 comment: