Tuesday, 12 February 2013

Tijd voor een nieuw verslagje!


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik wil dan af en toe eens wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis


Hier is eindelijk weer eens een nieuw berichtje vanuit Vancouver! Het is weer veel te lang geleden!  Dus eerst en vooral voor iedereen nog een heel Gelukkig Nieuwjaar toewensen en voor diegenen die een reis door Canada gaan maken alvast veel voorbereidings -en reis plezier!  Dit gaat een berichtje worden met een heel deel foto's want in oktober en november hebben een deel uitstapjes gemaakt. Laat mij beginnen met een foto (je kan op de foto klikken om deze groter te maken):  

Herfstkleurtjes vanop de seawall in Stanley Park, Vancouver


 
 
Sinds mijn laatste berichtje op deze blog hebben we weer heel wat plekjes gezien en hebben we een deel leuke dingen gedaan. Dit kwam ook omdat mijn moeder samen met een tante van mij uit Belgie is komen bezoeken voor een paar weekjes rond half oktober. We hebben toen ook een deel leuke dingen gedaan en leuke plekjes bezocht! Op zo'n moment ben je toch ook weer even toerist in je eigen omgeving en omdat het hier toch iets of wat toeristisch is staat er gelukkig ook niet vlug iemand naar je te gapen omdat je foto's aan het nemen bent...hahaha. De herfstkleurtjes waren al van de partij en we hebben daar van mogen genieten tijdens een bezoekje aan Stanley Park en in Whistler Village waren vele bomen oranje en rood gekleurd, echt prachtig. Dus mensen als jullie oktober als een optie zien om te reizen, dan is dat zeker de moeite met de opkomende herfst kleuren. 
 
Toen mijn familie hier was hebben we genoten van een wandeling in Stanley Park bij Vancouver. We zijn een dagje met de bus en SkyTrain richting downtown Vancouver gegaan om daar te wandelen, lekker te lunchen en gewoon te genieten van al het moois. We zijn ook naar Kitsilano Beach geweest waar je kan parkeren en van hier uit wandelden we langs het water op naar Granville Island waar we wat rondkeken en ook wat lunch aten.  Van Granville Island wandelden we weer terug richting Kitsilano Beach...het is maar een goed half uurtje enkele weg. Mijn man had ook een dagje vrij tussen door en toen was het juist een vrij mooie dag en besloten we om naar Whistler te rijden met mijn familie. We zijn onderweg niet veel gestopt en waren op iets meer dan anderhalf uur in Whistler. Daar hebben we heerlijk geluncht, gewandeld en we genoten hier ook weer van de zichten. De bomen waren hier heel mooi gekleurd. 
 
 
Hier volgen wat mooie foto's van toen mijn familie op bezoek was
 
Een bezoekje aan Stanley Park, Vancouver 

 
Bezoek aan downtown Vancouver


 
 
Wandeling van Kitsilano Beach tot Granville Island, Vancouver

 
 
Bezoek aan Whistler met een prachtige rit op de Sea To Sky HighwayIn november ben ik met Ava nog naar Burnaby Mountain Park geweest hier in de buurt om de prachtige herfstkleuren te fotograferen. Burnaby Mountain Park is daar een goede plek voor met prachtige zichten. Burnaby Lake is ook zo'n mooi plek en daar ga ik graag met Ava naartoe zodat ze de eendjes eten kan geven. Dit is ook een mooie plek en ook prachtig om foto's te maken, zeker als de weersomstandigheden meezitten. Ik ben die maand ook nog met een vriendin naar het prachtige Lynn Canyon geweest samen met ons dochtertje die dat ook heel leuk vond. Dit is een prachtig natuur park in North Vancouver met een hangbrug die gratis is, een goed alternatief voor de Capilano Suspension Bridge voor diegene die daar geen $35 (26 euro) aan willen uitgeven. We hebben toen de wandeling gedaan naar de "30 Foot Pool". Eens je over de brug heen bent sla je links af en volg je het trail voor zo'n 20 minuutjes en dan kom je uit bij het stuk van de Lynn Creek met stilstaand water. Het water is hier prachtig groen en dit is een leuk plekje om even te stoppen. Je kan van hier ook verder de trappen op richting Rice Lake, maar met Ava (ons dochtertje van 2.5 jaar) zou dat toch wat te ver zijn.

Mijn man en ik zijn ook samen Ava naar Capilano Suspension Bridge Park geweest omdat wij als inwoners van British Columbia met 1 keer toegang te betalen een jaar kaart krijgen. Deze jaar kaart geeft ons toegang tot dit park voor een heel jaar zonder nog eens te moeten betalen...daar gingen we toch wel gebruik van maken. Ava vond de brug leuk, maar vooral de Treetops Adventures vond ze leuk en alle paden die we konden volgen in dit park. We zijn eind december dan nog eens naar Capilano Suspension Bridge Park geweest om de "Canyon Lights" te zien. Het park was de hele maand december verpakt in Kerstlichtjes. Dat was ook inbegrepen in die jaar kaart. En we zijn nog een keertje geweest in januari...dus die jaar kaart is voor ons tot nu toe al de moeite waard.  

 
Hier volgen wat mooie foto's van de herfstkleurtjes bij Burnaby Mountain, Burnaby Lake Regional Park, wandeling in Lynn Canyon en Capilano Suspension Bridge Park
 
 
Burnaby Mountain Park in Burnaby bij Vancouver  
 
Burnaby Lake Regional Park in Burnaby bij Vancouver 
 
Lynn Canyon Park in North Vancouver 
 
Capilano Suspension Bridge Park in North Vancouver

Het volgende berichtje komt er binnekort aan met foto's van de sneeuw in december en nog wat uitstapjes van die maand alsook van januari.

No comments:

Post a Comment