Tuesday, 27 November 2012

Vervolg op de mooie zomer die we hadden


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik wil dan af en toe eens wat foto's plaatsen met een klein verslagje van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die plaats vinden in British Columbia of Alberta.  Dit zowel van de bekende plekjes als de minder bekende plekjes en wie weet bezoeken jullie er wel wat van tijdens jullie reis


Hier is eindelijk weer eens een nieuw berichtje vanuit Vancouver!  Laat mij beginnen met een foto (je kan op de foto klikken om deze groter te maken)...een zicht op het mooie Pitt Lake in Pitt Meadows, zo'n 45 minuten ten oosten van Vancouver 
 
Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog wat schreef, maar mijn moeder is samen met een tante van mij op bezoek geweest.  Dus minder tijd voor de computer, maar we hebben enorm genoten van het bezoek!  Zo, nu ga ik even verder waar ik geeindigd was met mijn laatste berichtje...die mooie zomer!  En ja, wat hebben wij toch een prachtige zomer gehad dit jaar. We mogen gerust zeggen dat we echt 3 maanden volle zomer hebben gehad. In het begin van juli begon het lekker warm en zonnig te worden, het bleef zo verder gaan in augustus en september. We hebben zeker wel eens een dagje gehad met wat minder mooi weer en zelfs eens bui, maar dat was op die 3 maanden tijd op 1 hand te tellen. Het was zelfs nog prachtig zonnig tot en met half oktober en daarna is de herfst zo goed als begonnen. Winter weer hebben we gelukkig nog niet gehad, buiten een paar nachtjes dat het lichtjes gevroren had. De locale bergen (Cypress Mountain, Grouse Mountain en Mount Seymour) hebben hun lading sneeuw wel al gehad. Cypress Mountain en Grouse Mountain zijn dan ook al een paar weken open voor de wintersport liefhebbers. Mount Seymour zou binnekort ook open gaan. Maar goed, nog eventjes terug op die mooie zomer. We hebben daar zeker van genoten en zijn regelmatig nog naar wat mooie plekjes geweest. Ik had een tijdje terug afgesproken met een Nederlandse vriendin van mij die hier ondertussen ook al zo'n 4 jaar woont. We hadden elkaar al heel lang niet meer gezien en het was tijd om eens af te spreken. Ik ging samen met Ava (ons dochtertje) en haar naar Pitt Lake in Pitt Meadows want daar was ze nog niet geweest. Zij houdt ook van foto's nemen, dus dat kwam zeker goed uit. We hebben daar heerlijk gewandeld en genoten van de mooie zichten. Daarna zijn we gaan afkoelen bij Tim Hortons voor een "Icecap"...mmmmm, want het was een warme (27 graden) dag!

Pitt Lake maakt deel uit van Grant Narrows Regional Park in Pitt Meadows dat ongeveer 45 minuten rijden is ten oosten van het centrum van Vancouver. Pitt Lake is gelegen in in Grant Narrows Regional Park in Pitt Meadows wat ongeveer een 45 minuten rijden is van downtown Vancouver aan de westkust van Canada. Pitt Lake is het tweede grootste meer in de Vancouver omgeving met een oppervlakte van ongeveer 53 vierkante km. Het meer is 25km lang, 4.5km breed en is 1 van de wereld's grootste getijdenmeren. Dit komt door zijn samenloop met de Fraser Rivier een paar km verderop die een 40km verderop uiteindelijk in de Strait of Georgia in de Pacific Ocean uitmondt.

Het hoger gelegen deel van de Pitt River vallei is een typische U-vormige gletsjer vallei in de Coast Mountains van British Columbia en het meer wordt beschouwd als een fjord meer. Het meer is populair voor boating en kano varen, maar hier kunnen soms hevige winden opsteken die golven kunnen veroorzaken en het kan er ook soms hevig regenen. Dit komt door de grote diepte van het meer (142m in het diepste gedeelte). Er is een dijk waar je op kan wandelen, deze splits het meer en het moeras gedeelte op. Vanop deze dijk kan je vele vogelsoorten zien van groot tot klein alsook andere dieren die hier te vinden zijn.

Hier volgen wat mooie foto's van onze wandeling aan Pitt Lake in Grant Narrows Regional Park en de dijken in de buurt
  
Nog eventjes gedult voor mijn volgende berichtje!

No comments:

Post a Comment