Monday, 17 September 2012

Wat hebben we toch een mooie zomer!


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Hier vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis  ongeveer kost.

Verder wil ik op deze website ook af en toe een kort blogje schrijven sinds ik in Vancouver woon.  Ik wil dan af en toe eens wat foto's plaatsen van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van tripjes in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips als deze plaats vinden in British Columbia of Alberta. 


Laat mij beginnen met een foto (je kan op de foto klikken om deze groter te zien)...een zicht van Burnaby Mountain Park in Burnaby dichtbij Vancouver


 
 
Wat een prachtige zomer hebben we toch dit jaar!  De maand juni was verschrikkelijk met bijna elke dag regen, maar eens we begin juli waren begon het zonniger te worden en ook op te warmen.  We hebben sinds toen misschien maar een 5 dagen gehad met regen of buien...dus geen klagen voor ons!  Er waren wel wat dagen dat het echt wel wat te warm was met zo'n 35 graden, maar gelukkig is er altijd wel wat wind om het aangenaam te houden. Augustus is zo goed als droog geweest met hier en een dagje met wat buien en september is tot nu toe ook nog zo.  We hebben vorige week de hele week zonnig weer gehad met temperaturen rond de 23-24 graden en deze week is het nog steeds zonnig en zelfs warmer met zo'n 26-27 graden.  Wij wonen wel een stukje van het centrum van Vancouver af en ook van het water (zo'n 15-20km) en dat zorgt ervoor dat het bij ons altijd een paar graden warmer is dan aan het water natuurlijk.  Voorlopig is er nog geen einde in zicht voor dit mooie weer...dus we moeten er van proberen te genieten.

Wij hebben een dochtertje van 2 jaar en 4 maanden en die amuseert zich lekker buiten met zo'n weer...of dat nu in onze tuin is of in een park/strand, het maakt allemaal niet uit!  We gaan wel regelmatig eens weg naar een mooi plek hier in de buurt.  We zijn een 10 dagen geleden naar het mooie Stanley Park geweest in Vancouver waar we de hele 10km rondom het park hebben gewandeld.  Stanley Park is een 25 minuten rijden van ons thuis, dus goed te doen.  We deden zo'n 3 uren over de 10km met stoppen voor foto's, toilet pauze en lunch pauze inbegrepen.  Het was heerlijk genieten en dan gaan we binnekort als de herfstkleurtjes er zijn nog eens doen!  We zijn ook nog eens naar Burnaby Mountain geweest wat maar zo'n 10-15 minuutjes rijden is van ons thuis.  Hier hebben we door de rozentuin gewandeld en genoten van de zichten op Indian Arm (een 18km lange fjord) met de bergen erom heen, zichten op downtown Vancouver en de oceaan.  Na 12 jaar hier te wonen geniet ik nog steeds evenveel van de prachtige zichten. Soms hebben we geluk om een mooi zonsondergang te zien van bij ons thuis, zalig dat ik dan gewoon wat foto's kan nemen zonder ik eerst ergens naartoe moet rijden! 

Hier volgen wat mooie foto's van onze wandeling in Stanley Park, bij Burnaby Mountain en van de zonsondergangen:
 
 
Nog eventjes gedult voor mijn volgende berichtje!

No comments:

Post a Comment