Saturday 13 March 2021

COVID-19 in Canada: een jaar later!

 COVID-19 in Canada: een jaar later!



Het is nu een jaar geleden dat de wereld op zijn kop stond door het Corona virus en waardoor opeens zovele regeltjes en beperkingen ons leven kwam overheersen. Nu dat we een jaar verder zijn had ik eerlijk gezegd niet gedacht dat we nog steeds midden in de pandemie zouten zitten van COVID-19 hier in Canada en over de rest van de wereld. We hebben nu te kampen met de varianten van Covid en we hebben hier in British Columbia nog dagelijks nieuwe besmetting van 500 en soms ook meer.  


We zijn nu wel een beetje dichterbij dankzij vaccins, maar het lijkt toch wel een probleem om het overal fatsoenlijk op gang te krijgen. Hier in British Columbia zijn het meeste personeel wat in de gezondheidszorg werkt ingeent alsook de bewoners in de bejaarden tehuizen.  Ik heb ook beide vaccins al gehad (omdat ik verpleegkundige ben bij bejaarden) en nu zijn ze begonnen met de algemene bevolking, de oudsten eerst en vanaf volgende week zijn het de 80 plussers die aan de beurt zijn. Hopelijk blijft het zo doorgaan dan hebben velen misschien hun vaccin tegen dat de zomer er aan komt. 


Bij ons in Vancouver en de rest van British Columbia moeten we binnen in publieke gebouwen (winkels, bank, shoppings, etc...) overal mondkapjes dragen. Het social distancing blijft benadrukt en we mogen ons enkel ophouden met ons eigen huisgezin.  Zo goed als alle winkels en dergelijke zin open, ook de kappers, nagel salons, etc... De restaurants zijn open voor binnen te eten en ook om af te halen, maar je mag alleen met mensen van je eigen huisgezin gaan uit eten...dus niet met vrienden afspreken.  Vanaf volgende week (midden maart 2021) mogen wij met 10 of minder buiten samen komen in een park of dergelijke, maar dat wil niet zeggen dat je met zovelen naar een restaurant, cafe of bar mag waar ze terrasjes hebben.  Neen, dit is enkel voor buiten in parken, op het strand of dergelijke.  De scholen zijn ook open, maar op dit moment is hier Spring Break en dan hebben de kinderen 2 weken lente vakantie. 


Eerlijk gezegd denk ik ook dat er ook nog weinig reizen zal plaats vinden dit jaar.  Men raadt hier nog steeds aan om in eigen omgeving te blijven en in de zomer mag men misschien wel weer in eigen provincie gaan reizen.  Niet dat het zo nauw gecontroleerd wordt, maar men vraagt om zich aan de regels te houden. De Provinciale Parken zijn stilletjes aan het openen en je kan vanaf 8 april campings boeken, maar alleen als je van BC bent of in BC woont (dus een adres hebt in BC).  British Columbia accepteerd nog geen campeerders vanuit andere provincies, dat gaat pas open vanaf 8 juli voor hen.  De grens met Amerika is ook nog steeds gesloten en er is nog geen nieuws of daar nog verandering in komt.  Het ziet er toch naar uit dat het weer een reisloze zomer wordt voor toeristen van het buitenland, ik denk niet dat het weer gaat opstarten...ten vroegste misschien na de zomer. We zullen moeten afwachten.

Vele attracties in Vancouver zijn wel open, maar met beperkingen zoals op voorhand moeten boeken van een ticket voor een bepaalde dag en op een bepaald tijdstip zodat men kan bijhouden hoeveel mensen er tegelijkertijd aanwezig zijn. Meestal kan je alleen online boeken, dat maakt het wat minder aangenaam want je weet natuurlijk ook niet wat het weer gaat doen...zeker voor een openlucht attractie. Toch niet zo leuk als je spontaan ergens heen wil gaan.



Voor de meest recente informatie over het Corona virus/Covid-19 in Canada kan je op de volgende website kijken: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19.html


En je kan een oogje houden op de volgende website waar je informatie kan vinden over reizen in BC (en Canada) in verband met Covid-19:  https://travel.gc.ca/travel-covid


Hier zijn wat foto's van de plekjes waar we de laatste paar maanden wat genoten hebben van mooie zichten en natuur. 



Foto's tijdens een bezoekje aan Stanley Park in Vancouver





Zichten vanop Burnaby Mountain Park bij Vancouver




Het mooie Buntzen Lake in Port Moody bij Vancouver





Wandelen voor, tijdens en na een storm die overheen kwam bij Spanish Banks Beach in Vancouver







Zichten bij Kitsilano Beach in Vancouver


De lente komt er stilletjes aan en de bloemetjes beginnen te bloeien in Vancouver







No comments:

Post a Comment