Leuke plekjes in en rondom Vancouver...Deel 2


Leuke plekjes in Vancouver en omstreken vervolgd


Als dit de eerste keer is dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie daar wat aan!


Verder schrijf ik af en toe ook een blogje sinds ik in Vancouver woon.  Deze blogposts bevatten een klein verslagje met foto's van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die we doen in British Columbia of Alberta of zelfs verder.  Hier en daar zal je ook wel eens een restaurant tip terug vinden. 


Ik ga hier verder met nog wat meer leuke plekjes in en rondom Vancouver. Moest je mijn vorige post gemist hebben, dan kan je hier kijken voor het eerste deel van leuke plekjes in en rondom Vancouver: 


Als het verkeer richting Vancouver meezit dan ben ik ook graag wel eens van de partij in West Vancouver waar je zovele leuke plekjes kan vinden. Laat mij beginnen bij het zo wat uiterst Westerse stukje wat velen kennen als de ferry terminal naar Vancouver Island en The Sunshine Coast, het mooie Horseshoe Bay.  Dit plaatsje is niet alleen een ferry terminal, maar het stadje zelf is ook heel gezellig met vele leuke koffieshops, restaurantjes en meer.  Je kan hier aan het water wandelen met mooie zichten op de bergen en de inham.  Als je hier graag wat zou willen eten dan kan ik jullie zeker aanraden om eens bij "Trolls Restaurant" binnen te stappen of bij "Olive & Anchor", beiden heel gezellig, lekker en mooie zichten.  Als je toch in Horseshoe Bay bent (en misschien niet enkel voor een ferry te nemen), dan kan je hier in de buurt ook het mooie Whytecliff Park bezoeken. Dit is nog geen 5 minuten rijden van Horseshoe Bay en een mooi plekje om te genieten van de zichten en langs het water te wandelen. 
Er zijn 2 verschillende plekjes die je kan bezoeken, eentje van hogerop met ver gezichten over Howe Sound alsook eentje bij het water. Je vindt hier ook "Whyte Islet" en bij laagtij kan je deze rots beklimmen als je wil. Er is ook een speeltuintje en picnic tafels. 

Nu dat we toch in West Vancouver zijn kan je ook nog naar het mooie Lighthouse Park niet al te ver van Whytecliff Park.  Hier zijn verschillende wandel routes met prachtige zichten over het water, de stad in de verte en Mount Baker (gelegen in de USA) bij helder weer. Het trail naar beneden is maar een goede 10-15minuten wandelen en vandaar kan je verschillende trails kiezen die tot aan het water lopen. Kijk eens op deze pagina en daar heb je rechts een link naar een kaart met de verschillende wandelingen: https://westvancouver.ca/parks-recreation/walking-hiking/lighthouse-park-trails  Als je hier klaar bent kan je een stukje verderop  ook nog Cypress Mountain bezoeken. Daar heb je halverwege de berg op het Cypress Provincial Park Viewpoint met zichten over Stanley Park, downtown Vancouver, Mount Baker (als het helder genoeg is) en zo ver als Vancouver Island.  Je kan ook nog tot boven rijden en vanaf de parking is er een grote keuze aan wandelingen, van gemakkelijk tot moeilijk met prachtige zichten op vele plaatsen. Hier is een lijstje met wandelroutes bij Cypress Mountain: http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/explore/parkpgs/cypress/hikeski.html#hiking  En heb je kinderen bij dan kunnen zij zich zeker goed vermaken op de speeltuinen aan het strand in West Vancouver.  De mooiste daar is "John Lawson Park" met een sproeier park, speeltuin en het is recht aan het strand.  Heerlijke plek om te vertoeven voor een namiddagje met picnic door te brengen. Een stukje verderop heb je ook Ambleside Beach met een mooi strand, speeltuintje en ook een zeemuur waarlangs je kilometers kan wandelen aan de zee. 

Locatie van Horseshoe Bay in West Vancouver

Foto's van Horseshoe Bay in West Vancouver

Locatie van Whytecliff Park in West Vancouver

Whytecliff Park in West Vancouver

Locatie van Lighthouse Park in West Vancouver

Lighthouse Park in West Vancouver

Locatie van het Cypress Mountain Viewpoint in West Vancouver

Cypress Provincial Park met zicht op Stanley Park en VancouverLocatie van John Lawson Park in West Vancouver

John Lawson Park in West Vancouver
Locatie van Ambleside Beach Park in West Vancouver

Zichten van Ambleside Beach en de zeemuurIk wil hier ook een paar bekende plekken bijzetten die ook wel de moeite waard zijn om te bezoeken en 1 daarvan is Grouse Mountain. De volgende dingen zijn inbegrepen in je ticket voor Grouse Mountain: de trip met de SkyRide (grote gondola) naar boven, toegang tot het "Refuge for Endangered Wildlife" (een beschermd gebied met 2 Grizzly beren), Eco-Walks (wandelingen met of zonder gids)Lumberjack Shows (een leuke show over het houthakken en logging in Canada), Birds in Motion (een show waar men een demonstratie geeft over roofvogels), stoeltjes lift naar de top.  Er zijn daar ook een paar leuke restaurants en koffieshops. Daar buiten zijn er ook nog andere bezienswaardigheden/activiteiten waar je wel extra voor moet betalen.  Zo heb je bijvoorbeeld de redelijk nieuwe "Eye of the Wind" met een viewing pod en wind turbine tours. Verder kan je op Grouse Mountain Helijet tours doen met de helicopter, mountain ziplining en paragliding. Kijk eens op de website voor meer informatie (klik op winter of summer): https://www.grousemountain.com/

Als je dan verder blijft gaan in North Vancouver, dan is Deep Cove ook een heel gezellig en mooi plekje om te bezoeken. Dit is een stadje aan het water van de fjord Indian Arm (18km lang) wat een inham is van de Pacific Ocean. Het water is hier redelijk kalm en dat maakt het een ideale plek om te kayakken als je dat graag zou willen doen. Je kan hier kayaks huren alsook van Stand Up Paddle Boards en dergelijke. Verder is er een strand, leuke wandelingen en mooie zichten.  Een mooie wandeling met mooie zichten is "Quarry Rock".  Deep Cove is ook een leuke plek voor picnics, maar er zijn ook een deel leuke restaurants, koffie shops en zoveel meer.  Honey Doughnuts is een erg bekende plek hier want de actrice Kate Winselet (van Titanic) heeft er ooit eens gezegd dat deze donuts heerlijk waren, dus daarna werd het een erg bekende plek...en ze zijn ook wel lekker.  Ze hebben hier ook andere snacks, alsook ontbijt en lunch mogelijkheden zoals broodjes, soep, pasta's en meer. Een goed restaurant daar met een mooi zicht op het water en bergen is "Arms Reach Bistro" in Deep Cove.  Heerlijk eten en een gezellig plekje.


Voordat je hier aankomt zie je aan de rechterkant waarschijnlijk een bord staan met "Cates Park", dit is zeker ook een leuke plek om te stoppen met kinderen want daar is een speeltuin, kleine strandjes en meer.  Leuke plek om te picnikken of een namiddagje te luieren.  Op de terugweg naar Vancouver kan je Mount Seymour oprijden, hier heb je ook vele mooie wandel mogelijkheden met prachtige zichten op Vancouver en omstreken met Mount Baker (in de USA gelegen) die hier ook te zien is op heldere dagen.  Er zijn verschillende wandelingen te doen van gemakkelijk tot moeilijker. Kijk eens op deze pagina voor wat mooie wandelingen:  
http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/explore/parkpgs/mt_seymour/hiking.html  In de zomer weekenden is er nu ook een stoeltjes lift waar je mee naar de top kan voor een 12 euro per persoon: https://mtseymour.ca/scenic-chair-rides
Locatie van de parking bij Grouse Mountain in North Vancouver

Grouse Mountain in de zomer en in de winter in North Vancouver

Locatie van Deep Cove parking in North Vancouver

Deep Cove in North Vancouver


Locatie van Cates Park parking in Vancouver

Cates Park in North Vancouver Locatie van de Mount Seymour Parking in North Vancouver

Mount Seymour Provincial Park in North Vancouver


Laat ons nu terug naar Vancouver zelf gaan, niet zozeer het centrum van Vancouver maar er net buiten met Granville Island. Op Granville Island vind je een overdekte markt met groenten, fruit, delicatessen, broodjes en gebak, vlees en vis en zoveel meer. Er zijn ook wat restaurantjes binnen op de markt zelf om te genieten van lunch/koffie/snacks of je kan ook lekker eten in de restaurants net buiten de markt zelf. Hier vind je hele goede fish & chips plekjes en andere lekkernijen aslook kunst gallerijen, winkels, boutiques en meer.  Er is hier ook een Kids Market met vele leuke dingen voor kinderen met een binnen speeltuin (tegen betaling, iets van een 7-8 euro voor een dagpas) en er is ook een speeltuin buiten alsook waterpark en veel meer. Er zijn hier ook mooie zichten op Vancouver zelf vanop boardwalks rond de markt.  Wil je dit combineren met een bezoek aan Kitsilano Beach, dan kan je best eerst naar Kitsilano Beach gaan en daar parkeren.  Bezoek het strand, wandel hier wat rond en geniet van de zichten.  Er is hier ook een speeltuin, dus ook weer leuk voor de kinderen. In de buurt van het strand heb je 4th Avenue met vele winkeltjes, koffieshops en restaurants natuurlijk. Een paar waar wij al lekker van genoten hebben zijn de volgende: "Linh Cafe" en "Burgoo Bistro".  Vanaf Kitsilano Beach kan je een pad volgen volledig langs het water op tot aan Granville Island, deze wandeling is een half uurtje wandelen - zie kaart beneden tussen foto's of klik hier: https://goo.gl/maps/t286z6dhoipKjyTR9.  Onderweg is er nog een fish & chips kraampje met de lekkerste gefrituurde vis en frietjes, hier kan het zeker druk zijn...maar als je tijd hebt zeker de moeite om te wachten: https://www.yelp.ca/biz/go-fish-ocean-emporium-vancouver  Of wandel door tot Granville Island, winkel hier wat of doe wat window shopping, geniet van een lekker lunch en dan kan je weer terug richting Kitsilano Beach wandelen. Je hebt hier "The Keg Steakhouse" voor een lekkere lunch aslook bij "Tony's Fish & Oyster Cafe".  Wij doen deze wandeling regelmatig van Kitsilano Beach en als je daar vroeg genoeg geraakt (voor 10u 's morgens) heb je nog kans op gratis parking langs de weg bij Kitsilano Beach.  We nemen dan onze tijd voor de wandeling naar Granville Island, kijken wat rond of kopen wat op de overdekte markt en genieten van een lunch bij Granville Island ergens en daarna wandelen we op ons gemak weer terug, heelijk!  Voor whale watching liefhebbers kan je vanaf hier ook whale watching tours doen met "Wild Whales Vancouver"

Een andere plaats waar ik graag naartoe ga in eender welk seizoen dan ook is het mooie "Queen Elizabeth Park" in Vancouver. Dit park is gratis te bezoeken, je moet wel betalen om te parkeren. Dit mooie park heeft 2 verzonken tuinen zoals ze dat noemen vol met prachtige planten, bloemen, bomen en meer die op verschillende tijden van het jaar bloeien. Je kan hier door de vershillende tuinen wandelen, er is een watervalletje, rozen tuin, vijver met eendjes, een sculptuur wat Love Locks heet en zoveel meer. Je hebt hier ook prachtige zichten op de stad en de bergen.  Er zijn fontijnen, picnic gelegen heden en er is hier ook een restaurant, "Seasons in the Park" en van hier heb je prachtige zichten op de stad. Langs het restaurant vind je ook het mooie zicht op Vancouver en de bergen. Je zal daar in de buurt ook een grote koepel vinden in het park en binnen vind je een prachtige tropische tuin wat "Bloedel Conservatory" heet met tropische planten en vele vogelsoorten.  Ook leuk is dat je daar een papier krijgt met verschillende vogelsoorten op als je binnen komt.  Je taak is dan om die verschillende vogelsoorten op dat papier te vinden, leuk voor kinderen (en ook wel volwassenen).  Het kost een 5 euro voor volwassenen om dit te bezoeken, het kost wat minder voor jeugd en kinderen (en gratis voor kinderen 4 jaar en jonger). 


Locatie van Granville Island in Vancouver

Granville Island in Vancouver

Van Kitsilano Beach naar Granville Island met zichten onderweg
Tony's Fish & Oyster Cafe


Locatie van Queen Elizabeth Park in Vancouver

Queen Elizabeth Park en het Bloedel Conservatory in Vancouver

Binnen in het Bloedel Conservatory (Tropische tuin)


Aan de andere kant van downtown heb je False Creek met Science World en het Olympic Village.  "Science World" is leuk voor kinderen (ingang tegen betaling wel), zeker op een regenachtige dag kan je kinderen hier gerust een hele tijd bezig houden. Hier kan je vanalles leren over de wetenschappen met interactieve spelletjes, speel ruimtes en veel meer.  Er zijn ook voorstellingen, tentoonstelling en IMAX films.  In de buurt van Science World vind je ook een speeltuin (gratis) en vanaf hier kan je een stukje de "seawall" volgen langs het water op van False Creek richting het Olympic Village met mooie zichten op het centrum van Vancouver, er is daar ook "Habitat Island", een eilandje wat je enkel kan bewandelen bij laagtij.  Hier vind je vele vogelsoorten en plantsoorten terug en het is een oasis bij de stad. Olympic Village is ook een startpunt om de kleine ferries te nemen (False Creek Ferries of de Aquabus).  Verder vind je in the Olympic Village ook een deel leuke koffie shops, restaurants, supermarkten, winkels en dergelijke.  Onze favoriete eetplekjes hier zijn:  "The Flying Pig", "Boa Down Gastro Bar" en "CRAFT Beer Market"...deze laatste heeft veel keuzes aan bier met mijn favoriete van Belgie "Lindemans Kriek". 

Ik zal hier ook nog wat schrijven over het waarschijnlijk populairste/bekendste park om te bezoeken in Vancouver en dat is: Stanley Park.  Stanley Park is een groot park met veel natuur, hiking trails, mooie stranden, een 10km lange zeemuur die volledig rondom het park gaat langs het water op met prachtige zichten en zoveel meer. Stanley Park heeft ook een aquarium, het "Vancouver Aquarium" wat zeker leuk is om te bezoeken voor de hele familie (tegen betaling wel) en dichtbij het aquarium heb je ook die mini trein die de hele zomer rijdt als de Urban Forest Train (leuk voor families met kinderen): https://vancouver.ca/parks-recreation-culture/urban-forest-train.aspx.  Verder is Stanley Park gratis te bezoeken, je moet hier enkel betalen voor het parkeren.  Op sommige parkeer plekken kan je enkel per uur betalen (met een maximum van 2 uren), op andere parkeer plekken kan je voor de hele dag betalen, dit is zeker de moeite als je meer dan een paar uurtjes in dit mooie park wil doorbrengen. De hoogtepunten in het park zijn de Totem Palen, het zicht op de stad van bij de Totem Palen, de Lions Gate Bridge en sommige stranden...vele genieten van een bezoekje aan Stanley Park per fiets, er fiets huurders zijn er genoeg in de buurt van Stanley Park en hier zijn een paar van de beste (er zijn er veel meer): "Van City Cycle" - "Yes Cycle Bike Rentals" - "English Bay Bike Rentals".

Mijn persoonlijke favorieten in Stanley Park: de Lions Gate Bridge en dan niet enkel de zichten van de brug, maar ook de zichten vanop de brug zelf.  Als ik naar Stanley Park ga, dan ga ik daar zeker graag eens een stukje de Lions Gate Bridge op wandelen.  Ik parkeer dan bij "Prospect Point" (daar heb je ook een restaurant en cafe), van hier uit ga ik richting het zicht op de Lions Gate Bridge en net na de gebouwen is er een cementen pad naar beneden tot aan de brug.  Hier kan je aan de linkse kant de brug op (let wel op voor fietsers) voor zichten op West Vancouver, de seawall beneden en Stanley Park zelf.  Als je niet links gaat kan je ook onder Lions Gate Bridge wandelen en zo weer omhoog de brug op.  Van hier heb je prachtige zichten op het centrum van Vancouver en Stanley Park zelf met de seawall. Hier is een kaartje om van Prospect Point tot op de brug te geraken: https://drive.google.com/open?id=19QfCaSrYKcF8gIzdCiwEss98ArJxQm-s&usp=sharing  Verder geniet ik ook van de omgeving bij de Totem Palen met mooie zichten op Vancouver, zeker voor avond/nacht foto's.  Third Beach is een favoriet op warme dagen om daar van het strand te genieten. Maar eender waar je gaat in Stanley Park, het is een prachtig park en zeker iets wat je niet zou mogen missen als je in Vancouver bent! 
False Creek met Science World en Olympic Village
Habitat Island met zichten op False Creek en downtownOlympic Village in VancouverHet mooie Stanley Park in Vancouver
Dichtbij Vancouver heb je ook nog het mooie "Burnaby Mountain Park" met prachtige zichten op de stad, er is daar ook een rozentuin, vele wandel paden, picnic tafels en er was ook het "Horizons restaurant" dat sinds eind februari 2020 gesloten is. Zo jammer, want het was er lekker eten en de zichten van het restaurant waren prachtig.  Misschien dat het wel door iemand wordt overgenomen...we zullen moeten afwachten.  Maar het mooie park is toegankelijk voor iedereen, er is een grote parking en je kan daar paden vinden die je langs de Japanse Totem Palen, deze waren  een geschenk van de zusterstad Kushiro in Japan waar de ontwerper van deze totems woont. Je hebt er zichten op het centrum van Vancouver, de oceaan, de bergen en op heldere dagen kan je Vancouver Island ook goed zien. Het is ook een prachtige plek voor zonsondergangen. 

Een stukje verderop heb je Barnet Marine Park (onder Burnaby Mountain bijna, zou ik zeggen).  Dit park is voor ons een favoriet vooral in de zomer omdat je daar een strand hebt en dankzij de vele bomen daar ligt het strand voor een groot deel van de dag half in de schaduw.  Dit is een heerlijke plek om de dag door te brengen met een picnic, bbq of dergelijke...er is in de zomer ook een snack bar die open is. Je kan hier verder ook wandelen langs het water, genieten van de zichten, schelpjes zoeken en andere diertjes aan het water zoals kwallen en zeesterren alsook af en toe eens een zeehond die voorbij zwemt.  Hier komen ook regelmatig wel eens Visarenden en reigers te voorschijn.  En deze plek is meestal een stuk minder druk dan de stranden in Vancouver zelf.  Het is een prachtig park in eender welk seizoen en eender wat voor weer.  Ik kom er regelmatig eens voor een wandeling. Het mooie Burnaby Mountain Park

Barnet Marine Park in Burnaby bij Vancouver


Zo, dat is het voorlopig en hopelijk hebben jullie hier wat aan.  Uiteindelijk is het toch keuzes maken, maar zo heb je ook wat ideen over minder bekende plekjes die meestal ook minder druk zijn in de zomer maanden.  Ik ga in de nabije toekomst nog proberen om een blogje te schrijven over wat verder afgelegen plekjes (binnen een uurtje rijden vanuit Vancouver).  Tot een volgend blogje!
No comments:

Post a Comment