Leuke plekjes in en rondom Vancouver...Deel 1


Leuke plekjes in Vancouver en omstreken


Als dit de eerste keer is dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie daar wat aan!


Verder schrijf ik af en toe ook een blogje sinds ik in Vancouver woon.  Deze blogposts bevatten een klein verslagje met foto's van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die we doen in British Columbia of Alberta of zelfs verder.  Hier en daar zal je ook wel eens een restaurant tip terug vinden. 


Zo, laat mij dan nog eens een berichtje delen met wat leuke plekjes die we de laatste tijd bezochten in en rondom Vancouver. Ik zal nog even terug gaan naar een paar plekjes die we vorige zomer deden.  Het was onze eerste keer naar "FlyOver Canada" wat we eigenlijk al langers eens wilden doen, maar het was er nooit van gekomen.  FlyOver Canada is een 4D film in een vliegsimulator over het mooie landschap van Canada. Niet goedkoop, maar wij vonden het wel de moeite waard ookal was de film zelf maar een 8 minuten. Dus zeker een leuke ervaring als het regenachtig is, maar je bent hier wel op een half uur - 45 minuten klaar.   Omdat we toch downtown waren en onze dochter (9 jaar) was mee gingen we bij "White Spot" wat eten.  Een kindvriendelijk restaurant met leuke kinder menu's.  Onze dochter kreeg het kinder menu wat  een "Pirate Pack" is (zie foto's hier beneden).  Op de terug weg naar de SkyTrain om naar huis te gaan genoten we nog van een wandeling langs het water in downtown met mooie zichten.

We gingen met ons drietjes weer eens met de SkyTrain naar Vancouver waar we bij het Science World Station afstapten.  We wandelden dan richting Olympic Village om daar bij The Village Dock (een 5 minuten wandelen van de SkyTrain) op te stappen bij de kleine "False Creek Ferries".  Deze kleine bootjes varen rond op False Creek en brengt je naar verschillende plaatsen langs het water zoals Granville Island, English Bay en zelfs Kitsilano (Maritime Museum).  Je kan een dag ticket kopen voor $16 waar je dan de hele dag heen en weer mee kan varen tussen de 9 stops die deze bootjes maken.  We gingen eerst richting English Bay, daarna namen we dan weer de kleine ferry (net een badkuip) naar Granville Island om daar over te stappen naar de kleine ferry die ons naar Vanier Park bracht (Maritime Museum) en van hier kan je eventueel naar Kitsilano Beach (5-10 minuten wandelen). Je blijft op elke plek zolang je wil, want deze ferries varen om de  10-15 minuten heen en weer. 
Foto's van FlyOver Canada, White Spot & downtown Vancouver


Foto van de simulator (niet mijn foto, maar genomen door Joe Kleiman)

Een dagje genieten met de False Creek Ferries


Spanish Banks Beach is ook altijd een liefhebber bij ons in de zomer, maar eigenlijk prachtig in eender welk seizoen.  In de zomer is het hier zalig als het laagtij is, want dan heb je grote plassen op het strand om met je blote voeten doorheen te wandelen. Deze grote plassen zijn dan ook nog meestal lekker warm. We zagen daar ook redelijk wat reigers in het water die waarschijnlijk goed wat visjes kunnen vinden bij laagtij, het is wel een leuk zicht om ze zo te zien staan in het midden van het water. Het is hier eigenlijk ook nooit erg druk, vooral niet op een door de weekse dag ookal is het een hele warm dag.  In de zomer is hier een cafe'tje dat open is voor snacks/lichte maaltijden/koffie en dergelijke. 

We zijn in de zomer ook naar Steveston Village bij Richmond geweest, altijd een leuk plekje om rond te wandelen aan het water, lekker te lunchen en je kan er ook verse vis/garnalen kopen op Fisherman's Wharf.  We genoten daar van een heerlijke lunch bij een redelijk nieuw restaurant wat "Chef’s Playground Eatery" heet, een 5 minuten wandelen van Fisherman's Wharf.  Bij Fisherman's Wharf zelf heb je "Pajo's Fish & Chips" (ook heel lekker). Meestal is er wel gratis parking te vinden in de buurt, maar als je met zekerheid een gratis parking plaats wil dan kan je bij Garry Point Park parkeren en dan naar Stevelston Village wandelen.  Je komt dan ook langs de Gulf of Georgia Cannery (een historische plek, wat nu een museum is over vissen en vissers, je kan hier ook tours doen): http://gulfofgeorgiacannery.org/ Een stuk verder langs de Fraser Rivier kom je een dorpje tegen waar de tijd stil staat. Het heet Finn Slough en is een oud Fins vissersdorpje aan de Fraser Rivier van begin 1900 wat er nog deels uitziet zoals toen. Je kan nu niet goed bij de huisjes komen, in de winter vorig jaar ging dat wel nog. Geweldig om te zien hoe de tijd hier stil staat.  Locatie van Spanish Banks Beach waar ik altijd parkeer:

Foto's van Spanish Banks Beach in Vancouver


Locatie van Steveston Village, ik parkeer bij Garry Point Park (gratis) en wandel naar Steveston's Fisherman's Wharf:

Steveston Village en Finn Slough bij Richmond


Etentje bij "Chef's Playground Eatery"


Locatie van Finn Slough:

Finn Slough in Richmond bij Vancouver

De andere richting uit van bij ons thuis op zo een 20-25 minuten rijden vind je het mooie Pitt Lake in Pitt Meadows en waar het altijd zo rustig is. Zelfs in de zomer en dan vooral op een door de weekse dag, dit is echt zo een plek waarvan je voelt alsof je in het midden van niets bent.  De landschappen en zichten zijn daar zoooo mooi!  Ook heerlijk om een picnic mee te nemen en hier een hele dag rond te hangen. Het verkeer hier naartoe is ook altijd prima, nooit geen opstroppingen dus veel aangenamer dan als ik richting Vancouver ga. Ik stop altijd op de weg een paar kilometers voor Pitt Lake zelf omdat het zo mooi is om foto’s te nemen op de weg zelf.  Er is een soort dijken systeem langs de Pitt River waar je kan fietsen, wandelen en dergelijke.  Bij Pitt Lake zelf is ook een soort dijk/pad langs het meer op en je kan hier een rondje doen als je wil.  Vanaf Pitt Lake kan je ook een kano huren en om naar Widgeon Falls te gaan. Je doet een stuk per kano en dan bijna een uurtje wandelen door de natuur om bij de Widgeon Falls te geraken (zie kaartjes die ik hier beneden heb toegevoegd). Een leuke dag trip als je tijd hebt en zin hebt. 

In de omgeving van Port Moody heb je ook het mooie Buntzen Lake en Sasamat Lake. In de zomer zijn die meren waar mensen graag zonnebaden, picnikken/bbq'en en in het meer zwemmen (alhoewel het water redelijk koud is).  Het is op beide plaatsen ook heel mooi om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn verschillende wandelpaden en bij beide meren kan je volledig rond het meer wandelen. Hier is het ook weer rustiger door de week, zelfs in de zomer. Bij beiden meren zijn er verschillende hiking trails om te doen.  Na het bezoeken van deze plekjes is er een goed restaurant in Coquitlam waar je dichtbij komt als je terug naar Vancouver zou rijden.  Het is een Japans restaurant dat "Fat Tuna" heet en we zijn daar al enkele keren geweest...altijd lekker!! 


Locatie van de parking bij Pitt Lake:

Pitt Lake en nabije omgeving in Pitt Meadows

Locatie van Buntzen Lake in Anmore:


Buntzen Lake in Anmore bij Vancouver

Locatie van Sasamat Lake in Port Moody:

Het mooie Sasamat Lake in Port Moody bij Vancouver


Fat Tuna in Coquitlam (Japans Restaurant) In Noord Vancouver zijn er ook heel wat leuke plekjes te vinden met prachtige natuur.  Ik ga regelmatig eens naar Capilano River Regional Park net voorbij de bekende en erg drukke Capilano Suspension Bridge.  Capilano River Regional Park daarentegen is heel rustig en dat zelfs in de zomer maanden.  Je hebt hier een fish hatchery waar je kan leren over de verschillende vissen in de rivier daar.  Verder zijn er een paar mooie wandelingen te doen van hier.  Je kan een stuk omlaag naar de rivier wandelen of ook omhoog naar de Cleveland Dam met Capilano Lake.  Veel mogelijkheden hier, de Cleveland Dam en Capilano Lake zijn ook heel mooi om te bezoeken en gemakkelijk te combineren met Capilano River Regional Park.  Voor geinteresseerden kan je ook een tour doen van het water reservoir bij Capilano Lake en de geschiedenis over het water toevoer in de omgeving. Deze tours zijn gratis en hier kan je daar meer over lezen (scroll naar beneden voor de zomer tours): http://www.metrovancouver.org/events/watershed-tours/Pages/default.aspx

Verder heb je in North Vancouver ook het mooie Lynn Headwaters Regional Park waar je mooie wandelingen kan doen of gewoon genieten langs de rivier. Heerlijk om met de voeten in het water te baden op een warme zomer dag.  We nemen dikwijls een picnic mee om hier een hele dag te kunnen genieten (vooral in de zomer), maar het is een prachtige plek in eender welk seizoen.  Een stukje voor Lynn Headwaters heb je Lynn Canyon Park ook met een suspension bridge, maar dit park is gratis en ook meer en meer populair...dus vroeg gaan op zomer dagen is zeker het beste om nog van de rust te genieten.  Vanaf de parking kan je ook een deel trappen naar beneden doen richting de Twin Falls, zo kom je wel niet over de Suspension Bridge, die route is langer en net zo mooi. In deze omgeving vind je ook nog het mooie Rice Lake wat te bewandelen is vanaf Lynn Canyon en Lynn Headwaters, maar je kan er ook nog via een andere weg komen...dus veel mogelijkheden om deze plekjes te bezoeken en te combineren. En als je dan toch in North Vancouver bent en van donuts houdt dan raad ik "Harmony Donuts" zeker aan!  Wij genieten ook al eens van de volgende restaurants in North Vancouver:

Black Bear Neighbourhood Pub
https://www.blackbearpub.com/

Maru Korean Bistro
https://www.marukoreanbistro.com/
Locatie van parking bij Capilano River Regional Park in North Vancouver:

Capilano River Regional Park in North Vancouver


Parking bij Capilano Lake & Cleveland Dam in North Vancouver:

Capilano Lake bij Cleveland Dam in North Vancouver


Lynn Headwaters Regional Park parking in North Vancouver:

Lynn Headwaters Regional Park in North Vancouver
Lynn Canyon Park parking:

Lynn Canyon Park in North Vancouver


Rice Lake Parking in North Vancouver:

Korte wandeling naar Rice Lake in North Vancouver 

No comments:

Post a Comment