Wednesday 5 June 2019

Wildfire season is in aantocht (en hier en daar al bezig)


Wildfire season is in aantocht (en hier en daar al bezig!


Als dit de eerste keer dat je op deze website komt kijken, dan stel ik voor om eerst even te gaan kijken op de pagina "Welkom: lees dit eerst".  Op die pagina vind je een introductie en in het kort een route samenstelling met wat zo'n reis ongeveer kost.  Hopelijk hebben jullie hier wat aan!


Verder schrijg ik af en toe ook een blogje sinds ik in Vancouver woon.  Deze blogposts bevatten een klein verslagje met foto's van mooie plekjes in onze nabije omgeving, van dag/weekend trips in en rondom Vancouver die we doen of van verdere trips die we doen in British Columbia of Alberta of zelfs verder.  Hier en daar zal je ook wel eens een restaurant tip terug vinden. 


Oke, nu even ook iets over de bosbranden. Zoals de meesten onder jullie al wel weten zijn er in de zomer maanden regelmatig bosbranden in British Columbia. Het ene jaar is het al erger dan het andere, maar de laatste paar jaren lijkt het wel de nieuwe norm dat er in de zomer bosbranden zijn in British Columbia en Alberta.  Er zijn ook bosbranden in Washington State, USA waardoor de rook soms naar het noorden blaast als de wind juist zit, zo ook krijgen we al eens rook van de bosbranden in andere delen van BC en zelfs Alberta.  Hierdoor kan de luchtkwaliteit een stuk minder zijn en heb je veel kans om op vele plaatsen in de rook te zitten. Natuurlijk is het heel erg voor de mensen die er wonen en mee te kampen krijgen en zelfs moeten geevacueerd worden en mijn gedachten zijn altijd bij diegenen die hier slachtoffer van is. 

Het is dan ook goed om te weten voor diegenen die hier op vakantie komen dat je met die rook te kampen krijgt en dat de zichten dus heel wat minder kunnen zijn, maar laat dat de pret niet bederven.  Canada is veel meer dan enkel de prachtige zichten.  Ga eens een mooi bos in, wandel langs een meer op of wandel aan het strand en je komt er zo tot rust...rook of geen rook. 


Voor diegenen die op reis zijn of nog op reis gaan naar West Canada wil ik een paar websites delen met informatie over de bosbranden, kijk altijd op de BC wildfire pagina voor de meest recente updates.  En wat afgesloten wegen en dergelijke betreft kijk je best op de website van Drive BC:


*BC wildfire website: 
https://www2.gov.bc.ca/gov/content/safety/wildfire-status of op twitter: https://twitter.com/BCGovFireInfo

*Drive BC website: https://www.drivebc.ca/#welcome of op twitter: https://twitter.com/DriveBC



Alvast een heerlijke en veilige reis toegewenst aan diegenen die nog moeten vertrekken! 


Deze foto nam ik met zonsondergang toen we vorige zomer in de rook zaten in Vancouver en omgeving.  De zon zag zo oranje-rood door al de rook die in de lucht hing. 

DSC01065

Foto vanaf Ambleside Beach in West Vancouver tijdens een rokerige dag in Vancouver

Foto genomen in Capilano River Regional Park in North Vancouver tijdens een rokerige dag in Vancouver


Foto's tijdens onze rit van Calgary naar Revelstoke vorige zomer



Foto van onze rit van Revelstoke naar Vancouver vorige zomer ter hoogte van Kamloops (geen zicht!)

No comments:

Post a Comment