Sunday, 5 July 2015

WAARSCHUWING: Vele bosbranden in BC

WAARSCHUWING: Vele bosbranden in BC

Even een kort berichtje om jullie te laten weten dat een groot deel van British Columbia onder een tapijt van rook hangt door de vele bosbranden die er nu branden.  Dit kan het reizen wat minder aangenaam maken omdat je zo minder kan zien van de prachtige landschappen, maar ook dat er sommige plaatsen misschien minder gemakkelijk te bereiken zijn.  

Dit komt allemaal door het droge en warme weer wat we hier in BC al hebben sinds eind mei.  Nog geen regen in zicht voor de komende 2 wekenDe kwaliteit in de lucht is hierdoor ook niet ideaal en het ruikt hier bij ons op dit moment zelfs naar rook.  Er is ook een brand verbod voor kampvuur en dergelijke in heel BC.  Wees dus voorzichtig en voor de meest recente informatie over waar de bosbranden zich bevinden kan je kijken op de website van BC Wildfires:  http://bcwildfire.com/index.htm

Een recent nieuwsbericht over de bosbranden in BC: http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/province-wide-wildfires-blanket-b-c-communities-in-smoke-1.3138999


Een live zicht van de Katkam (webcam in downtown Vancouver...niet mij eigen foto) met zicht op de Burrard Street Bridge en English Bay...het is normaal zonnig, maar nu lijkt het wel mistig door al die rook van de bosbranden.


3 comments:

  1. Thank you very much to get interesting points for the visitors. This is really great destinations. Golden Triangle Tour 3 Days is your choice.

    ReplyDelete
  2. Nice journey of the great destinations for the tourists. Taj Mahal Tour Packages enjoy the best monuments in Agar city.

    ReplyDelete